John Fogerty – ”Fogerty’s Factory”

Reklam

Under pandemin har John tillsammans med sönerna Shane, Tyler och dottern Kelsy samlats i hemmastadion för att spela tillsammans. De ville dela med sig av musiken och varje fredag släppte de en ny video på YouTube under namnet Fogerty’s Factory. Det blev en given succé.

”När världen praktiskt taget stannade på grund av pandemin var det dystra och oroande nyheter. Helt plötsligt var vi alla osäkra på framtiden och hur allt kommer att bli framöver. Men det här förde oss också samman som familj, vi hade tid att umgås med varandra. Vi ville göra något bra för att hjälpa andra. Min dotter föreslog att vi skulle spela tillsammans för att lindra den oron vi kände. I vår familj har musik alltid gett oss mycket glädje och vi trodde att vi på något sätt kunde dela den glädjen till andra. Så vi samlades i vår studio och spelade musik. Vi har många instrument i studion och barnen började spela instrument de inte tidigare spelat. Särskilt Kelsy, hon som precis börjat spela gitarr, hon spelade trummor för första gången. Hon fick aldrig chansen att njuta av sitt sista år i gymnasiet. Detta var ett fint sätt att få kontakt med varandra igen och alla fans”, säger John Fogerty.

YouTube videorna fått nästan 8 miljoner visningar och fått uppmärksamhet hos bland annat prestigefyllda TV-programmet The Late Show med Stephen Corben, NPR:s Tiny Desk samt i en timmes lång radiospecial på Sirius XM, The Fogerty Rockin’ Family Hour, där John tillsammans med sönerna Shane och Tyler pratade om musik och livet. Varje program fick en unik videoversion av Fogerty’s Family som sjöng och spelade Johns ikoniska låtar. Familjen samlades till och med på en tom Dodger Stadion för att filma Centerfield på Johns 75-årsdag, 28 maj. Låtarna släpptes digitalt som en EP den 28 maj, men familjen slutade inte där utan fortsatte med inspelningarna och nu finns det nio nya spår, samtliga låtar mastrade av Bob Ludwig på Gateway. Albumet har release 20 november. Vinylen släpps den 15 januari 2021.

Familjen har samlats för att skapa och producera musik tillsammans utan några möjligheter till stora produktioner då allt var stängt. Dom återskapade den klassiska miljön från det ikoniska omslaget till Comsos Factory och där föddes också det nya bandnamnet Fogerty’s Factory av John’s fru Julie. Båda omslaget är fotograferade av ytterligare en familjemedlem, Bob Fogerty.