LÉON – ”Apart”

Reklam

Efter succén med det självbetitlade debutalbumet som kom 2019 så släpper idag LÉON sitt efterlängtade andra studioalbum, ”Apart” – hennes mest ärliga och sårbara släpp hittills!

Första låten på skivan är ”Head and Heart On Fire”, som beskriver minnet av att träffa någon för första gången och som det känns som du har känt för alltid. ”Det är som att titta på ett gammalt fotografi och önska att du kunde ha stannat kvar där innan allt blev svårt”, säger LÉON.

Låtarna som följer reflekterar över förlusten av ett förhållande; ”And It Breaks My Heart”, en mjuk, skimrande poplåt som gripande berättar om separationen medan den mer introspektiva ”Chasing A Feeling” funderar över hur man vet när det är dags att avsluta en relation. ”Falling Apart” är en känslosam ballad där LÉON frågar: ”Vad gör du när du älskar någon men känner att du inte kan fortsätta?”

”Den känslan är överlag en stor del av albumet”, konstaterar hon. ”Du har den här fantastiska grejen och du har egentligen inget att klaga på, men något är bara borta. Ingen gjorde något som sårade, men kärleken är över. ”

På nya albumet har LÉON samarbetat med en av sina bästa vänner, producenten Martin Stilling – tillsammans har de skrivit och spelat in skivan under sex månader i Martins studio i Stockholm.

LÉON har sedan debutsingeln 2015 fått en stor fanbase och hon har konsekvent visat sin förmåga att skapa oförglömliga poplåtar. Hennes musik har streamats över 500 miljoner gånger och under de senaste åren har LÉON släppt tre EP:s, det självbetitlade debutalbumet, medverkat i The Late Late Show with James Corden, gjort flera egna USA-turnéer med utsålda konserter, spelat på festivaler som Bonnaroo, Lollapalooza och Coachella, synts i medier som Vogue – som utnämnde henne till ”Sweden’s next big thing” – W, Fader Magazine och mycket mer.