Joel Nunez & Shirley Clamp – ”Seven Seas”

Reklam

Amerikanska singer/songwritern Joel Nunez och en av våra mest älskade artister, Shirley Clamp, möts i den countrydoftande singeln ”Seven Seas” som släpps idag – det är en stark och upplyftande låt som handlar om att kärleken inte har några gränser.

Joel är ambassadör för barnrättsorganisationen Erikshjälpen och under en slutsåld turné med dem bjöd han in Shirley till att medverka och där och då bestämde de sig för att göra något tillsammans – resultatet hör vi idag!

”Vi älskar verkligen produktionen, texten och känslan i låten, och det ska bli så fantastiskt att få dela med den till er,” säger Joel och Shirley.

Shirley Clamp behöver nog egentligen ingen närmare presentation efter sina stora framgånger i Sverige. Hon fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2004 med låten ”Min Kärlek”. Efter flertalet släppta album och egna turnéer var hon under hösten ute med sin föreställning ”Nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”. 2021 släppte Shirley ny musik, var programledare för Melodifestivalen och arbetade med stadsteaterns uppsättning ”Sound Of Music” vilken hon sedan även medverkade i under våren 2022.

Joel Nunez, som föddes i Puerto Rico och kom till USA som ettåring. Joels pappa arbetade politiskt mot diktaturen i Kuba, satt i fängelse där och flydde sedan till USA genom att simma till den amerikanska flottbasen Guantanamo. Föräldrarna blev sedan missionärer och familjen bodde i Peru och Chile. Joels uppväxt har givetvis påverkat honom på flera sätt och han har en stark önskan att ge tillbaka både genom handling men också genom sin musik. Han fick sin musikutbildning i Miami och är idag en av Norrlands mest bokade artister. Efter turnéer med både Doug Seegers och Sonja Aldén ger han sig återigen ut på vägarna i mars och denna gång med Chris Kläfford.