Ingrid Malmén släpper albumet ”Tidvatten”

Reklam

Ingrid Malmén släpper sitt tredje fullängdsalbum ”Tidvatten”. På detta album gestaltas kontrasterna mellan ett oroligt sinne och en stabil natur.

Malmén berättar angeläget om en strävan efter närvaro och konstanter – i en tillvaro som känns förgänglig och distanserad. Med sig har hon en handplockad grupp med några av Sveriges främsta jazzmusiker, som ger nerv och energi åt varje ton. Vid sin sida genom både kompositions- och inspelningsprocessen har Ingrid haft sin mentor och kollega Lina Nyberg i rollen som producent, som väglett arbetet med varsam hand.
Ingrid Malmén – voc
Alice Hernqvist – piano (Post-Sun Vision, Pawky)
Pär-Ola Landin – kontrabas (Jonas Östholm, Lisa Björänge)
Jon Fält – trummor (Bobo Stenson, Ellen Andrea Wang)
Thomas Backman – saxofon & klarinett (Klabbes Bank, Thymeshift)
Skivan spelades in i juni 2023 på Atlantis Metronome studio, av Niclas Lindström
Producerad av Lina Nyberg
Mixad av Pål Svenre
Mastrad av Sofia von Hage och Thomas Erberger på Stockholm Mastering
Foton av Kit Ramsey
Artwork av Jordana Loeb
Släpps på Angrid Records
Ingrid Malmén är en Stockholmsbaserad jazzvokalist och kompositör.
Hennes lyrik har beskrivits som unik och välskriven, och musiken som uttrycksfull och gränsutmanande jazz med influenser av artpop och fri improvisation. Med stark närvaro och stora röstresurser tar hon med lyssnaren till en helt egen, musikalisk plats.
Malmén har de senaste åren lyfts fram som en ung och lovande artist inom svensk jazz. 2022 var hon deltagare i Stockholm Jazz Festivals Showcase för nya förmågor på scenen. Hon har spelat runtom i Skandinavien på jazzfestivaler och jazzscener och spelat med välkända musiker som Jonas Kullhammar, Carl Bagge, Lisa Grotherus, m.fl.
Malmén har släppt flera skivor i eget namn, senast ”Malmén + Stråkkvartett” våren 2023, där hon arrangerade sin musik för just röst och stråkkvartett.
Hon spelar också regelbundet med andra grupper, som banden Vad Vi Vet och Öm Kombo. Malmén har en kandidat i jazzsång från studierna på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och musikhögskolan i Trondheim.