Indochine startar sitt 40 års firande med ny singel

Reklam

Indochine har varit en del av Frankrikes historia under de senaste 40 åren: från 1981 fram till den planerade exceptionella arenaturnén 2021. Bandet har gått igenom fyra decennier – och fortsätter oförtrutet framåt. Även här hemma i Sverige har bandet rönt stora framgångar med låtar som ”Kao Bang” och ”Les Tzars” och bandet har spelat i Sverige vid flera tillfällen.
Under ett livestreamat event gick det franska syntbandet idag ut med nyheten om hur de tänkt fira sitt 40-årsjubileum.
Indochine har investerat mycket tid och tankemöda på att bygga detta enastående jubileum till ett fyrverkeri av händelser. Firandet inleds redan idag, med släppet av nya singeln ”Nos célébrations”, inspelad i London i legendariska Rak Studios.
Singeln är också första spåret ut från en Best Of i två volymer. ”Singles Collection (2001-2021)” släpps den 28 augusti, följd av ”Singles Collection (1981-2001)” 27 november 2020. På novemberreleasen ryktas om fler överraskningar. Allt material är ommixat av Mike Guzauski (Daft Punk, Pharrell) och bildsatt av den prisbelönte holländske fotografen Erwin Olaf.
En dokumentärfilm är också under förberedelse.
Dessutom – inget Indochine utan livekonserter. Bandet tillkännager också en exceptionell turné 2021 – The Central Tour. Fem arenor i Frankrike: Paris, Lille, Bordeaux, Lyon och Marseille kommer att hysa en remarkabel show, med helt ny scensättning. Vi kommer se gruppen i en central position, cirkulära skärmar, en innovativ scenografi så att ingen går miste om något av showen, och flera överraskningar. De 56 singlarna kommer att spelas, i sin helhet eller i medley, under en två och en halv timme lång konsert. Indochine har alltid varit måna om att kunna erbjuda stor underhållning för både öga och öra till humana priser, och traditionen håller i sig. Biljettpriset kommer att ligga mellan 50-80 Euro. Dessutom kommer Indochine att ha en kvot platser per stadium för att bjuda personal i yrkesgrupper (vårdpersonal, postförmedlare, lastbilsförare osv) som hjälpt Frankrike att överleva de senaste svåra månaderna i coronas spår. Biljettförsäljningen startar den 29 september 2020.