George Benson ger ut låten Give Me The Night (live)

Reklam

George Benson ger ut låten Give Me The Night (live)

Som den ikon och Grammy-vinnande gigant han är har vi vant oss vid att se George Benson på de scener som motsvarar hans höga status. Med en karriär som sträcker sig över sex decennier och inkluderar utmärkelser, respekt och Billboard- ettor har den Pittsburgh-födde veteranen förtjänat sin plats i både historieböckerna och på världens stora arenor. Så det är en ynnest (och något ganska annorlunda) att få uppleva denna megastjärna möta en andäktig publik på endast 250 personer på Londons prestiegfyllda Ronnie Scott’s Jazz Club.

Benson har nu gett ut Give Me The Night som är ett första smakprov från den kommande liveplattan Weekend In London som ges ut på Provogue Records/Mascot Label Group senare i år.

Endast en handfull lyckliga fans var närvarande då ljsuen släcktes den där magiska kvällen 2019. Benson började med hans jättehit Give Me The Night från 1980 som varade i hela sju minuter. “Jag gillar den sortens intimitet,” säger Benson om hans gig på Ronnie Scott’s Jazz Club. “Jag kan verkligen känna publikens kärlek då den finns så nära inpå.”

I en tid då vi alla praktiserar säkert avstånd så tar Benson oss till den kvällens magi och intimitet i säkerheten i våra egna hem.