Världen Brinner skriker bort all ångest och tar tillbaka dygnets mörka timmar med nya albumet ”Vi Äger Natten”

Reklam

”Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och ska känna sig trygga, världen ska bli en bättre plats för alla”.
Budskapet är klart och tydligt på Världen Brinners nya album ”Vi Äger Natten” som släpps i dag. Den musikaliska explosionen från Västerås har i ett rasande tempo byggt upp en bred publik som även sträcker sig långt utanför den traditionella punkscenen. Med starka låtar, smittande refränger och viktiga budskap lämnar bandet ingen oberörd. På nya albumet sjunger sångerskan Malin Sandberg ut all sin ilska, frustration, glädje och sorg. Den karaktäristiska punknerven finns kvar, samtidigt som albumet innehåller både en ballad och ett poppigare alster.
– Vi är väldigt stolta över ”Vi Äger Natten”. Soundet har utvecklats från förra skivan till ett lite rockigare punksound som vi hoppas att många ska tycka om lika mycket som vi själva gör. Vi är supernöjda med både omslag och låtarna. Och att få sätta igång sin egen vinyl häromdagen var en känsla som alla borde få uppleva, säger Malin.

Världen Brinner albumdebuterade 2018 med ”Slöseri Av Tid” som fick lysande recensioner, exempelvis så listade Close-Up Magazine skivan som årets bästa punkalbum. I fjol följde Världen Brinner upp succén med EP:n ”Livet På Recept” och den omtalade singeln ”Dom Mörda Ida”.
”Vi Äger Natten” är bandets andra fullängdare och innehåller bland annat radiosingeln ”Berlin” och ”Skrik Bort All Ångest”. Videon till den senare spelades in under en mycket uppskattad spelning på en fritidsgård för den yngre publiken. Skivans budskap sammanfattas i fokusspåret ”Våga!”.
– ”Våga!” handlar om att som kvinna våga ta plats. Att som kvinna inte vara tyst och ta massa skit. Att våga säga ifrån. Att våga ställa krav. Att våga kräva sin rätt. ”Om jag vågar vågar ni” som refrängen går, berättar Malin.
På grund av rådande omständigheter är Världen Brinners spelningar inställda i vår. Istället sänder bandet live regelbundet och nu på lördag den 4 april firar Världen Brinner albumsläppet med att livestreama ett akustiskt gig via deras Facebooksida. Spelningen är i samarbete med Giving People och pengarna går oavkortat till fattiga barnfamiljer.