Fredrik O – ”Can´t Let You Go Like That”

Reklam
Fredrik Olofsson är ena halvan av schlager/pop-duon Man Meadow, som haft framgångar i polska melodifestivalen och släppt sammanlagt 10 singlar.

Nu släpper han sin första sololåt under artistnamnet Fredrik O. Låten heter ”Can´t Let You Go Like That” och handlar om ett personligt och slitsamt uppbrott i en kärleksrelation där en av parterna inte är riktigt redo att släppa taget.

Med Man Meadow tävlade Fredrik i den polska uttagningen till Eurovision Song Contest med låten ”Viva la Musica” och kom på tredje plats. Ett år senare deltog de återigen i den polska uttagningen och då med bidraget ”Love is Gonna Get You”, som kom på sjätte plats. Båda bidragen skrevs av Thomas G:son.
Det blev 10 singlar med Man Meadow för Fredrik och nu är det dags för nummer 11 i ordningen, denna gång som soloartist.
Fredrik Olofsson har en lång karriär inom showbiz. Redan 1998 gick flyttlasset från Helsingborg till huvudstaden. Vi har sett honom som skådis i såpoperan Vänner och fiender, som dansare i After Dark, kör och dans bakom flera artister i Svenska Melodifestivalen, bl a Anna Book, Marie Serneholt, After Dark, Nina & Kim, Hanna och Lina Hedlund, Jessica Andersson m fl. Han står dessutom bakom koreografin till flera nummer i samma sammanhang, bland annat den omtalade mellanakten ”Tingaling” som framfördes av humorgruppen Grotesco 2009.
I Eurovision Song Contest körade och dansade han bakom Vitrysslands Koldun ”Work your magic” och ukrainska Ani Lorak 2008 med låten ”Shady Lady”. Senast jobbade han som regissör för ”Persia’s Got Talent” som spelades in här i Stockholm hösten 20.
”Can´t Let You Go Like That” är skriven av multi-platina-belönade låtskrivaren Chris Meyer & Dawn Elektra, och producerad av Chris Meyer.