Daniel Saturn – ”En Medelålders Man”

Reklam

Daniel Saturn skriver om en naken, heltidsarbetande småbarnspappa med drömmar om någonting större

Låten En Medelålders Man är en naken självbetraktelse av Daniel Saturn, en heltidsarbetande småbarnspappa med drömmar om någonting större. Vi har tidigare hört Daniel Saturn sjunga på engelska men denna gång har han valt att ge ut ett album på svenska. Låten En Medelålders Man är hämtad från albumet med samma namn.

I slutet av 1990-talet släppte Daniel Saturn sitt första album Softly som fick fina recensioner i media. En platta drypande av dåtidens britpopscen och dess 60-talsreferenser. Expressens recensent Måns Ivarsson skrev ”Orsas John Lennon. Ytterligare två album följde på engelska innan musikkarriären lades i mångårig träda.

Daniel valde därefter att satsa på studier och läste till läkare. Idag arbetar han som specialistläkare inom internmedicin vid Mora lasarett.

Känslan av att inte vara klar med musiken har dock alltid funnits kvar. Och nu, äntligen, är Daniel tillbaka med ny musik. Låtarna handlar om livet här och nu, som det ter sig för en medelålders man. Den här gången sjunger han på svenska.
 Jag har valt att sjunga på svenska den här gången för att jag tycker att jag nu har något att berätta, och det gör man bäst på sitt eget språk. Tidigare har jag använt texter som ett sätt att pynta melodier, men nu vill jag att texterna skall kunna stå för sig själv”, säger Daniel.

Daniel skriver, spelar och producerar allting själv. De klassiska popmelodierna finns kvar men soundet är idag modernare och mer varierat.