FELIN – ”Dear Boys”

Reklam
Mångsidiga Elin Blom, som ligger bakom artistnamnet FELIN, är en rutinerad musiker, låtskrivare och producent. Hon har bland annat skrivit musik till artister som amerikanske Adam Lambert och spelat bas med Agnes. Som FELIN debuterade hon med singeln ”Revolt” och har sedan dess gjort spelningar runt om i Europa, bland annat som förband till The Chainsmokers. I fjol släppte hon albumet ”Reckless Dreamers”.
Nu är FELIN aktuell med nya singeln ”Dear Boys” som är det andra singelsläppet från kommande fullängdaren ”Heroes & Villains”. ”Dear Boys” är skriven av artisten och låtskrivaren LOVA, Hayley Aitken, Caroline Ljungström och FELIN själv. Låten är ett brev till dagens män och till framtida generationer.
– Jag drömmer om en framtid som är trygg för alla, inkluderande och icke-dömande, där fördomar raderas, stereotyper krossas och att där det unika är något som hyllas istället för att ifrågasättas. Jag hoppas att föräldrar lär sina söner att sårbarhet är naturligt och något vackert för både män och kvinnor, att det är okej att gråta och visa känslor, säger FELIN.
27-åriga Elin föddes i Terjärv i Finland, numera bor hon i Stockholm. Redan som tonåring vann Elin, tillsammans med bandet Sister Twister, den finska uttagningen till MGP Nordic. Tre år senare placerade de sig på en fjärdeplats i Finlands motsvarighet till Melodifestivalen. 2011 deltog Elin i svenska Idol och hamnade på en sjätteplats. Som FELIN skapar hon kopplingar mellan musik och det visuella, och utforskar ständigt hur dessa två världar möts. Runt henne finns ett kreativt kollektiv – FELIN Collective – som bland annat haft bilder publicerade i Interview Magazine och Harper’s Bazaar och jobbat med artister som Tove Lo och Icona Pop.