Felin aktuell med håll-käften-singeln ”STFU (Shut The F**k Up)”

Reklam
Elin Blom aka Felin startade sin musikaliska resa redan i tonåren. Som 16-åring tävlade hon i finska Melodifestivalen och samma år landade Elin en sjätteplats i svenska Idol. Sedan dess har hennes konstnärliga uttryck förändrats rejält. Som soloartist kallar hon sig Felin och skapar energisk poppunk där musiken förenas med det visuella i en explosiv enhet.
I dag släpper Felin ”STFU (Shut The F**k Up)”, den första singeln av fyra som kommer att ges ut under 2023. Låten, som är skriven av Elin Blom, John Strömberg och Joy Deb, handlar om att stå upp för sig själv.
– Vi, speciellt kvinnor, får lära oss att alltid vara ”the bigger person”. Vi ska inte bli upprörda, arga eller säga rakt ut vad vi tycker. Jag är så otroligt trött på det. Det händer mycket i världen just nu och det känns som vi går bakåt. Folk uttalar sig om saker de inte vet något om, sprider lögner och hat. Jag orkar inte argumentera med såna personer, jag vill bara att de ska ”shut the f**k up”, konstaterar Felin.
Hennes texter tar upp ämnen som jämställdhet, kvinnors rättigheter och revansch. Hon är engagerad i HBTQI-frågor och människors lika värde. I slutet av april spelar Felin på Liverpool Sound City som är en del av Keychange, ett internationellt nätverk som arbetar för en mer jämställd musikbransch där alla musikstilar och könstillhörigheter är representerade.
Genom åren har Felin nyfiket utforskat olika genrer. Nu har hon hittat tillbaka till sin musikaliska identitet med distade gitarrer, punkig energi och popinfluerade refränger. Den nya musiken för tankarna till artister som Pink, The Sounds och Avril Lavigne.
– Det här materialet representerar en ny era för mig, på ett bra sätt. Mitt förra album skrevs under pandemin, medan de här låtarna skrevs när samhället öppnade upp sig igen och jag verkligen insåg hur mycket jag har saknat att spela live. Jag älskar energin, att svettas på scen och möta publiken. Jag tycker att det hörs på de nya låtarna. Jag har gått tillbaka till mina rötter, ljudbilden påminner lite om min första singel ”Revolt”, fast mer poppunk, säger Felin.