DeWolffs nya album Love, Death & In Between kommer i februari

Reklam

DeWolff är inte ett band som gillar att ta det lugnt. De frodas av att ständigt vara på väg. Från psykedelisk sydstatsrock till soulmusikens sändebud. De har givit ut fem album de senaste fyra åren där 2021 års Wolffpack blev gruppens bäst säljande och nådde plats #2 på albumlistan i hemlandet Nederländerna och där bara Foo Fighters kunde hålla dem borta från förstaplatsen. Och DeWolff ger ut sitt nya album Love, Death & In Between den 3 februari 2023 på Mascot Records / Mascot Label Group.

Love, Death & In Between är en motreaktion mot deras två tidigare studioalbum. Tascam Tapes som spelades in under en turné med en fyrkanalsbandspelare från 80-talet och Wolffpack som spelades in i isolering från omvärlden. ”Den här gången ville vi spela in med så många människor som möjligt,” säger sångaren och gitarristen Pablo van de Poel.

Idén till Love, Death & In Between slog ner som en blixt från klar himmel via Memphis. ”2019 deltog jag på en av Al Greens gudstjänster i hans kyrka och det var en omvälvande upplevelse musikaliskt,” minns Pablo. ”Jag hade bara varit där i en minut innan jag började gråta. Han började berätta om någon som inte kunde betala sina räkningar och sa, ”Jag åkallar herren att hjälpa henne.” Det mottogs med åskådarnas jublande Yeaaah! Yeaaah! Bandet spelade endast två ackord men så obeskrivligt vackert. Jag var verkligen rörd. Det lämnade ett bestående minne. Jag ville göra något liknande live men vi hade inte några låtar som passade. Då vi började skriva ville jag göra något liknande, något närmast religiöst. För trots allt är musik något av en religion för oss. Det är något vi jämt lever med. Vi har vigt våra liv åt musiken.”

DeWolff turnerar i Sverige i november:
11 Plan B, Malmö
12 Tryckhallen, Falkenberg, Sverige
13 Valand, Göteborg, Sverige
14 Hus 7, Stockholm, Sverige
15 Katalin, Uppsala, Sverige

Här hittar ni en intervju med bandet som vi gjorde för några år sedan: DeWolff testar nya vägar att nå ut med sin musik (svip.se)