DeWolff – ”Yes You Do”

Reklam

DeWolff är tillbaka med den helt nya låten Yes You Do med Ian Peres (f d Wolfmother) samt sångaren och låtskrivaren Judy Blank.

De kalejdoskopiska krigarna har befunnit sig i studion hela sommaren för deras projekt WOLFFPACK. I bandets bunker i Utrecht under nedstängningen har bröderna Pablo och Luka van de Poel och Robin Piso åkt fram och tillbaka på rockmusikens avfartsvägar och gränder och experimenterat med skumma ljudlandskap, fräsande riff, grymma keyboards, smittande melodier allt med det där ljudet som är så typiskt för DeWolff. Som de funkiga groovens riddare far de fram på motorvägen mellan 70-tals funk, uppfuzzad psykedelia, träskrock och hemsökt melankoli allt under en stekande öronbedövande ökensol.

Med hjälp av modern teknik kunde ett antal gäster passera genom dörrarna till studion. På Yes You Do hörs f d basisten i Wolfmother Ian Peres som grundar låten med en djup tyngd runt trions virvlande blandning av soul, psykedelia och funk där de också får sällskap av den holländska singer/songwritern Judy Blank på sång i ett femmanna party.

“Det var den första låten vi färdigställde,” berättar bandet. “Vi skrev den under ett Zoom-möte! Pablo hade delar av låten och vi satte ihop alltsammans och lade till ett mittenparti, solot och lite till.” 

De fortsätter, “Pablo och Luka spelade in grunderna och detta är tredje tagningen! Robin lade på sin Hammond, episka synthintro och solo hemma hos sig. Sedan skickade vi den till Ian Peres. Vi träffade honom första gången 2013 i Mullumbimby i Australien då vi hade ett fantastiskt jam. Ian spelade då med Wolfmother och som tur är höll vi kontakten och vi visste att han var rätt man att lira bas på Yes You Do. Hans basspel knäcker verkligen. Till råga på allt frågade vi den makalösa fröken Judy Blank att lägga bakgrundsång.”