Charlie Frostenson Brolund, – ”Dröm och realitet”

Reklam

”Dröm och Realitet” (Kakafon Records) är en intim och sällsam resa av poetiska skildringar. Med suggestiv röst läser Charlie Frostenson Brolund sin poesi och klär den i en nyansrik skara musikers originella kompositioner samt i konstnären Hanna Stenmans illustrationer. Färgstarka bilder av röst, ton och illustration målas upp av ett inre i möte med omvärlden, i mötet med de älskade.

Charlie Frostenson Brolund är textförfattare, låtskrivare och jazzsångare för närvarande bosatt i Stockholm. Från att ha skrivit jazz, progg och folkpop samt låttexter på engelska har nu Charlie de senaste åren övergått till att endast skriva poesi på svenska.

”Dröm och Realitet” är sprungen ur flera års dagboksanteckningar. Reflektionen, berättelsen och samtalet inom den sökande människan står i centrum i Charlies texter. Rösten, speglandes en människas säregna inre, är albumets fundament. Illustrationer och specialkomponerad musik fungerar som samtalspartners, medspelare och stöttepelare vilka skapar ytterligare rum och dimension åt texterna.

”Dröm och Realitet” genomsyras av en stark personlig prägel och är såväl universell som mångfacetterad i text, musik och bild.

Albumet är fyllt av vardagsrealism och drömlika tillstånd som målas i sprakande allegorier, vardagligt språk, öm kärlek, humor och svärta.

Texter och illustrationer finns tillgängliga som en dubbelsidig affisch.

MEDVERKANDE

Charlie Frostenson Brolund: röst
Frida Johansson: fiol, synth, piano
Shida Shahabi: piano, electronica
Daniel Ögren: gitarr, synth, slagverk
Anna Ahnlund: synth
Gus Loxbo: bas, såg, electronica
Jesper Lundquist: gitarr, bas, electronica
Livet Nord: violinquinton
Aimée Theriot: electronica, gitarr
Celso Paco: slagverk
Illustration: Hanna Stenman
Foto: Alve Lindenbaum
Mixning: Zebastian Swartz
Mastering: Magnus Lindberg Productions, VRTKL Audio AB