Browsing Collection – ”Wu Hu”

Reklam

Tidigare i år medverkade Browsing Collection för första gången i Melodifestivalen. Med bidraget ”Face in the Crowd” visade bandet var rock’n’roll-skåpet skulle stå och fick ett genombrott hos den breda publiken. Nu är Skövdekvartetten tillbaka med nya singeln ”Wu Hu”.

– ”Wu Hu” är den perfekta uppföljaren till ”Face in the Crowd” som vi Mellodebuterade med i vintras. Nu har vi verkligen axlat upp och inte hållit tillbaka på någonting alls. Det är raka rör, skojig text och ett jäkla driv. Browsing Collection at it’s finest, om man får säga så, säger Moa Lenngren.

Trummisen Carro Karlsson fyller i: – När jag fick höra första mixen av ”Wu Hu” så blev jag supertaggad. Älskade redan demon, men när sången, gitarren och basen kom på plats, då skapades magi. Verserna har det perfekta soundet och refrängerna är hittiga som aldrig förr!

Trots sin unga ålder är medlemmarna i Browsing Collection ett rutinerat gäng. Bandet har turnerat i både Europa och Sydkorea, de har skrivit musik till dataspel och de har varit handledare och inspiratörer för unga kvinnliga musiker på Sweden Rock-kollo. Efter debuten i Melodifestivalen har Browsing Collection ägnat sig åt att skriva nytt material. De har även spelat live på bland annat Sweden Rock Festival och West Pride. I sommar väntar ytterligare spelningar som Rockoff Festival och Kalmar stadsfest.

Browsing Collection beskriver nya singeln ”Wu Hu” som en lekfull tolkning av vad som kan hända för den som samlat på sig för mycket dålig karma: – Passa dig, för annars kanske du vaknar upp rödögd av att grannens bebis skrikit hela natten, eller så missar du tåget och behöver ta din skruttiga bil som sprängs på direkten. Du kanske glömmer att förbereda is när du hostar ett drinkparty, eller behöver ställa in din konsert för att ingen vill komma. Men framförallt, ditt wifi kan bli jättelångsamt! Aj aj aj!