Brian Setzer rullar ut videon för ”Rock Boys Rock”

Reklam

Den ikoniska gitarristen, låtskrivaren, sångaren och trefaldige Grammy-vinnaren laddar upp inför sin Rockabilly Riot-turné i USA som startar den 27 september och som blir hans första spelningar på över fyra år.

Brian Setzer injicerar rockens rötter med en modern touch som förenar alla fans av rock, americana, rockabilly och punk. Han är även mästerlig på att göra låtar som hyllar det okomplicerade livet och att leva loppan.

Den fjärde låten som ges ut från plattan, Rock Boys Rock, är skriven av Brian Setzer tillsammans med hans mångårige samarbetspartner Mike Himelstein och den svämmar över av Brians böljande gitarrspel mot en bakgrund av galopperande rytmer och hans distinkta sång.

Rock Boys Rock följer på de tidigare singlarna The Devil Always CollectsBlack Leather Jacket och Girl On The Billboard som Guitar World hyllade med orden, ”ren och skär vägkrogssleaze på bästa möjliga vis med Chuck Berry-aktiga riff och som t o m nämner Route 66. Du vill sätta pedalen i botten med den här låten i högtalarna ( 28/7-23).”

Setzers gitarrspel är som vanligt virtuost på plattans 11 spår och hans sång levererar smarta historier på slående låtar som The Devil Always Collects, Girl On The Billboard och Rock Boys Rock. Lägg sen till ihärdigt, ändlösa rytmer och du har ett album (som producerats av Brian Setzer och Julian Raymond samt mixat av Chris Lord-Alge) som kan räknas till Setzers allra bästa.