Svensk hiphop möter Göteborgs Symfoniker i unikt samarbete

Reklam

Fyra av Sveriges främsta hiphop-profiler står på scen tillsammans våren 2024 i en unik konsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker och dirigenten Hans Ek. Imenella, Erik Lundin, Dani M och Vic Vem förenas alla framför Sveriges Nationalorkester i konserten This Is What I Mean.

I täten för denna fusion går mångsidige göteborgsartisten Vic Vem, som driver flera projekt för att hjälpa unga att skriva musik.

Och dirigenten Hans Ek har en tydlig vision:

– Det blir en mäktig föreställning i kraftfältet mellan poesi och musikalisk energi. Vi arbetar fram nytt material speciellt för detta tillfälle, så det är fortfarande ”work in progress”.

Med Hans Ek på podiet kan vi alltid räkna med stora musikupplevelser och nytolkad svensk pop av högsta klass. Han har tillsammans med artister som Zara Larsson, Lykke Li, Laleh och Veronica Maggio skapat konserter som gett honom en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Och varför Hans Ek nu ger sig på hiphop är enkelt:

– Det handlar om vår tids kanske viktigaste musikform. Hiphopens energi, flöde och dramatik lämpar sig utmärkt för Göteborgs Symfoniker. Orkestern har en enorm klangpalett, där traditionella klanger samsas med innovativa elektroniska ljudlandskap, säger Hans Ek.

För Göteborgs Symfoniker är konserten ett sätt att förena musikälskare, och utforska ny musikalisk mark.

– Musik har en sådan stark kraft och är en oslagbar plattform för att föra samman människor. Vi ser väldigt mycket fram emot det här samarbetet, säger Arna Einarsdottír, planeringschef hos Göteborgs Symfoniker.

Konserten This Is What I Mean spelas i Göteborgs Konserthus 17 och 18 maj 2024