Arjen Lucassen´s Supersonic Revolution – ”Rise Of The Starman”

Reklam

Så här säger Arjen Lucassen om Rise Of The Starman:

”Jag antar att många tror att låten handlar om David Bowie. Men de har bara delvis rätt…den handlar nämligen om hans fiktiva karaktär Ziggy Stardust. Ziggy var en karaktär från rymden som Bowie skapade på tidigt 70-tal med albumet The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars. Jag måste erkänna att jag aldrig begrep den djupare meningen bakom detta konceptalbum men jag gjorde mitt bästa för att skapa min egen här! Rymdvarelser landar på jorden med uppdraget att befria alla barn. De har endast fem år på sig att klara av det men de misslyckas fullständigt. Ziggy dör på scen. Men…Bowie lever vidare!”

Du trodde kanske att du visste vem Arjen Lucassen är? En lång och gänglig progrockande mångsysslare från Nederländerna? Mannen bakom det otroligt framgångsrika progrock-konceptet Ayreon? Eller hans progmetal-konstellationer Star One och Guilt Machine? Allihopa gigantiska, ambitiösa konceptalbum om tid och rum, till brädden fulla av gästartister som en ”vem är vem” inom modern progressiv rock. Arjen Lucassen? Du får nog tänka om…

Supersonic Revolution, bandet bakom Golden Age OF Music, består av endast fem medlemmar, Arjen på bas, hans medarbetare sedan många år Joost van den Broek på keyboards, gitarristen Timo Somers, trummisen Koen Herfst samt sångaren Jaycee. Fem män som rockar hårt och samtidigt har jävligt skoj.

Projektet växte från en begäran om att bidra med en låt till en medföljande CD med coverlåtar för den tyska musiktidningen Eclipsed. ”De frågade om jag inte hade några coverlåtar i byrålådan,” minns han. ”Jag sa nej men jag spelar gärna in en åt er. Så de gav mig en lista över band och jag såg ZZ Tops låt Heard It On The X som jag verkligen gillar. Jag sa att jag gärna spelar in den åt er men de svarade att den måste vara klar inom en vecka…”

”Jag tänkte, åh herregud!” Jag kontaktade mina favorit musiker i Nederländerna via WhatsApp och inom bokstavligen 30 minuter hade jag fått fatt i fem musiker. Ett band m a o. Där såddes fröet hos Lucassen. ”Jag vill bilda ett band. Och jag vill bara ha skoj!”