alt-J – The Dream”

Reklam

Mercury Prize-, Grammy- och Brit Award-belönade bandet alt-J släpper idag sitt nya album ”The Dream” (Infectious Music/BMG). The Dream har fått lovord från NME, iPaper, Rolling Stone UK och The Guardian Saturday Culture.

”The Dream” är ett album där true-crime-inspirerade historier och berättelser om Hollywood och Chateau Marmont varvas med bandets mer personliga aktuella betraktelser. Mörker och skönhet går hand i hand och smälter ofta smidigt samman, ett medvetet val som kan skönjas genom hela albumet. Bandets bländande instrumentering har mognat; här finns fortfarande härligt bizarra partier men nu utförda med mer konstnärlig precision.

Tidigare i veckan släppte alt-J ett nytt spår, ”The Actor” – inspirerat av 80-talets Hollywood och uppföljare till ”Hard Drive Gold” som för närvarande går varm på BBC 6:s A-lista.

Nyligen utannonserade bandet även en serie intima konserter i samarbete med Independent Records Stores i maj. De har också lagt till ytterligare ett datum på O2 Brixton Academy, som del av en stor världsturné i direkt anslutning till albumsläppet.