Värme, glädje och fantastisk musik

Reklam

foto svip.se

foto svip.se
Besökarna på Countryfestivalen i Lunedet fick verkligen njuta av tropisk värme och sju band som absolut levde upp till förväntningarna. Från klockan 14:00 bjöds vi på en blandning av härliga toner och humor. Publiken behövdes av naturliga skäl inte värmas upp och Raymond Mattiasson lade grunden för en god stämning redan från första anslag. Till vackra Lunedet kom ett stort antal människor och med sig hade de både förväntan och ett glatt humör. Framför scen sågs hattar och picknickfiltar blandat med ett och annat paraply för att undvika att bli kokt av den otroliga värmen… Först ut att grillas i solen på stora scenen var det lokala bandet Old Barrels som gjorde sin första spelning tillsammans någonsin. Grabbarna bjöd på riktiga countryklassiker och höll helt klart måttet under alla 45 minuterarna, grattis till en väl genomförd premiär!

Don Redmon foto svip.se

Don Redmon foto svip.se
Som band nummer två återförenades Whisky & Dynamite efter fem års uppehåll och vilken återförening! Fantastisk stämsång levererad som en käftsmäll man bara vill ha mer av. Det är inte varje dag man får höra ZZ Top och Queen i bluegrass tappning. Oj vad man kan hoppas att detta inte var en engångsföreteelse! Nasco Brothers hade även de turnépremiär på Lunedet. Dessa grabbar serverade verkligen nytt och fräscht inom country genren. Glatt och medryckande och för att upprepa hur de själva beskriver sig; skickliga, ödmjuka och snygga!

Arly Karlsen & Sons foto svip.se-1

Arly Karlsen & Sons foto svip.se-1

Niklas Gustafsson Old Barrels

Niklas Gustafsson Old Barrels
Four Leaf Clover är rutinerade vid det här laget och har förmågan att leverera och sprida glädje! Med en rykande färsk CD lagom till Countryfestivalen i Lunedet bjöd de på en suverän spelning! Spinning Jennies är ett bluegrassband som sjunger på svenska. Att de dessutom är otroligt skickliga på sina respektive instrument råder det inget som helst tvivel om. Vilken spelglädje! Don Redmon är artisten med den fantastiska och uttrycksfulla rösten. Publiken rycktes med av glädjen och det dansades och sjöngs även framför scen. Som ett suveränt avslut på festivalen äntrade Arly Karlsen & Sons scen och skickade rysningar av sinnlig njutning ut över Lunedet. Riktigt kul också att Arly bjöd in Jimmy Glavå från Don Redmons band för att spela dobro under en låt!

FLC foto Ronny Andersspn

FLC foto Ronny Andersspn
Festivalen i övrigt var en lyckad tillställning med en jämn ström av människor från början till slut som hittat ut till Lunedet och hela arrangemanget sprudlade av glädje (och svett). Framförallt var arrangemanget välplanerat och svip.se vill gärna veta hur de gjorde för att få till det med vädret! Även knallarna var på gott humör. Stellas Place sålde cowboyhattar som aldrig förr och Gnu Guns lärde ut hur man skjuter med revolver. Ett gäng glada damer stod och sålde festivalens egna T-shirts som om de aldrig gjort något annat och det tog inte lång stund innan allt var slut! Hudson Bay slog läger redan under fredagen och höjde stämningen ytterligare. Vid sidan av scen dansade även två hästar med skickliga ryttare, kan det bli mer country än så…? Svip.se vill tacka arrangörer, alla band, all underbar personal som arbetade före, under och efter festivalen, Hudson Bay, alla knallar och så vädergudarna såklart för en underbar och minnesvärd festival. På återseende!