Hatt, picknick filt och kontanter…

Reklam

Svip.se har följt arrangörerna till en av Sveriges nyaste festivaler från idé till verklighet under vårvintern och fram till nu. Lördagen den 4 Juli är det premiär för Countryfestivalen i Lunedet och det ser lovande ut! Självklart blir det ett späckat schema med artister som uppträder, men också kringarrangemang för hela familjen. Mer om artisterna kan ni läsa under nöje här på sidan eller på vår Facebooksida.

Vackra Lunedet

Vackra Lunedet

Lunedet

Platsen för festivalen är Lunedet som ligger strax utanför Karlskoga i ett vackert beläget naturområde vid sjön Alkvettern och Bergslagskanalen. Här finns restaurang, café, och en camping, som för övrigt är fullbokad med 120 platser. Här finns även ett område vid slussbron med en handelsbod, en loppisbod och ett inhägnat område med smådjur för barnen att uppleva. Namnet Lunedet är uråldrigt och kommer av att de “lunnade” timmer på platsen förr. Festivaler är alltid väderkänsliga och den svenska sommaren har inte direkt visat sin bästa sida ännu men, men. SMHI utlovar strålande solsken redan från mitten av veckan och lördagen lär bli en riktigt härlig dag i solen och musikens tecken!

Gnu-Guns revolverskytte

Gnu-Guns revolverskytte

försäljning och kringaktiviteter

Förutom artisterna kommer bland andra Stellas Place att vara på plats. Stellas Place (butiker i Karlstad och Falköping) säljer kläder för herr, dam och barn, inredning, presentartiklar, cowboyhattar och godis. Allt du kan tänkas behöva med en touch av retro såklart.

Showgruppen Hudson Bay slår också läger på festivalområdet, de kommer att bjuda på aktiviteter och spex för alla åldrar, “tyvärr fick vi inte skjuta” säger Kenneth Olofsson från Hudson Bay. Men det blir bland annat yxkastning och oxpiska. Kenneth berättar att det oftast är kvinnor/tjejer som verkar ha en naturlig talang för piskorna! Hudson Bay har funnits i ca 11 år och har en egen westernstad i Svanskog där de för övrigt har ett eget arrangemang för hela familjen den 18 Juli.

På plats finns också Gnu-Guns där man kan pröva på att skjuta med revolver…

Barnen är naturligtvis välkomna till Countryfestivalen, upp till 18 år är det dessutom gratis inträde i målsmans sällskap. Hoppborg, minigolf, ponnyridning, lekplats med piratskepp och badplats med annat kul finns på området. Men när klockan slår 22:00 är det läggdags för de små!

Självklart kommer banden också att ha försäljning av sina egna skivor, tröjor och annat kul och Countryfestivalens egna t-shirt finns

Dickens skjortor från Stellas Place

Dickens skjortor från Stellas Place

Mat och dryck

Mat i form av allt från cowboybuffé, pannkakor till pepparstek. Ett supertrevligt café med det bästa av det mesta. Hamburgare, tjock-korv och kokkorv vid uteförsäljningen. Fullständiga rättigheter till de som väljer att avnjuta lördagen med en kall…

Oxpiska Hudson Bay’s egna foton

Oxpiska Hudson Bay’s egna foton

Biljetter och entr’e

Svip.se har talat med arrangörerna som låter meddela att biljettförsäljningen har gått mycket bra. Majoriteten av festivalens gäster kommer utifrån landet och dessutom en hel del Norrmän, då lördagskvällen kommer att avslutas med Norges Country Kung Mr. Arly Karlsen & Sons…

Portarna öppnas KL 14:00 och de som har köpt förköp kommer att ha förtur i entrén, så sätt på er festivalbanden redan i bilen dit! Tänk också på att vara på plats i god tid, då det kan komma att bli något av en korvstoppning över bron och fram till parkeringen, som förövrigt kostar 40 kronor. Vid entrén kommer det att finnas ett gäng glada festivalarbetare som naturligtvis uppskattar att du/ni inte tar med mat eller dryck in på området eftersom allt finns tillgängligt att införskaffa där! Ta med kontanter tills på lördag. Kortläsare finns vid restaurangen men knallar och annan uteförsäljning tar endast kontanter!

Svip.se önskar alla en superduper dag nu på lördag och glöm inte picknick filten, hatten eller kontanta medel!

Maison Jars från Stellas Place (1)

Maison Jars från Stellas Place (1)