Saecred Spirit – ett musikaliskt äventyr

Reklam

Anuviel heter sångerskan som leder oss in i Saecred Spirits musikaliska äventyr.
Det är hon som ligger bakom musik och texter.
Hon presenteras som "Faster than any light or thought, Anuviel - is a messenger of hope and strength."

Har du musiken i dina ådror, musikalisk familj?

Jag föddes lyckligtvis in i en familj som älskar musik och mina föräldrar ville ge oss barn möjligheten att musicera, genom att ge oss tillgång till instrument och musiklektioner. Mamma har sjungit i kör, storasyster spelade piano. Lillebror är sångare/sångpedagog.

Hur skulle du beskriva dig som artist / person?

Anuviel är en karaktär som kommer från en parallell värld. Hon har dolt sin identitet för att kunna utföra de uppgifter hon åtagit sig och för att beskydda sig själv. Nu är tiden inne för att berätta om alla de äventyr hon varit med om, och alla som är på väg.

Hur startade din musikaliska karriär?

Jag började banka på en orgel när jag var två år, sedan köpte mina föräldrar ett piano och jag började spela där istället. Minns att mamma lyfte upp mig på pianopallen så jag skulle nå tangenterna. Jag började ta ut låtar från radion.
Innan kommunala musikskolan lärde jag mig noter och spelade klassisk musik på medborgarskolan. Hade en fantastisk pianolärare som jag fick stora guldstjärnor av när jag kunde min pianoläxa. Musiken upptog en väldigt stor del av mitt liv som liten.
Jag gick estetisk linje/musik på gymnasiet där jag hade piano som första instrument och bas som andra. Har alltid sjungit, och mycket i kör, ända från jag var barn tills jag gick ut gymnasiet. Min solo sång” karriär” startade när jag i gymnasiet fick en roll i en musikal.

Pressreleasen innehåller en story är skivan en del av den?

Ja, det kommer att bli ett fullt album och jag skiver på låtarna just nu. Omslaget är redan klart.
Kommer dock att släppa minst någon singel till innan.

Minns du den första platta som du själv köpte?

Kan ha varit någon DIO eller RUSH.... Kommer inte riktigt ihåg.

Vilka influenser / förebilder har du?

Jag kommer ihåg när jag hörde ”Stargazer” med Rainbow första gången som ganska liten och var helt fascinerad av rösten som var det mest magnifika jag nånsin hört. Så Ronnie James Dio är en av idolerna. David Coverdale från Whitesnake en annan. Det finns många fler jag gillar, men dessa har nog varit de som berört mig mest.

Blir det någon turné?

Om det skulle finnas möjlighet att turnera skulle jag absolut ta chansen och göra det, men det måste finnas en hel skiva klar först och önskemål att se mig live.

Något roligt / udda turné minne ni kan dela med oss?

Har bara släppt en singel, så jag får återkomma efter albumet släppts och jag förhoppningsvis kommer ut på vägarna.

Vi tackar Anuviel för att hon ville stilla lite av vår nyfikenhet och ser fram mot kommande plattan.