Missade ni chansen att se Monster Truck i november? Misströsta inte…

Reklam

I maj kommer grabbarna åter till våra breddgrader när de ger sig ut på en Europaturné.  23 maj är datumet som gäller för Sverige. Då intar de Debaser Strand i Stockholm. Den kanadensiska pansarvagnen kommer naturligtvis att spela låtar från sitt senaste album, True Rockers, men även låtar från bandets tidigare album.

Efter flera vändor här med en numera legendarisk spelning på Sweden Rock Festival 2016 säger basisten och sångaren Jon “Marv” Harvey så här om att få komma tillbaka: “Jag fan älskar Europa och Skandinavien! Det ska bli så kul att komma tillbaka som huvudattraktion för våra fans. Vi har planerat för en otrolig kväll med rock n roll. Det kommer att bli en kväll ingen av oss kommer att glömma!”

Gitarristen Jeremy Widerman fortsätter: “Att turnera i Europa är en av våra favoritsysslor och att åka som huvudattraktion är ännu bättre. Förvänta er en lång, klösig konsert med låtar från samtliga våra plattor.”

På albumet True Rockers hörs ett band som släpper loss och har kul tillsammans. Frontfiguren tillika basisten och sångaren Jon “Marv” Harvey bekräftar: “Vi vill att folk lyssnar och ha kul, så kul de någonsin kan.” “Ja, det var precis vad jag tänkte saga,” tillägger Jeremy Widerman. “Jag menar, det första man hör på plattan är då jag vrålar åt Marv. Den kickstartar plattans känsla. Vi allihop tillsammans i ett rum som har det kul, skämtar och vrålar åt varandra.”

Och detta att ha kul är något som följt bandet sedan start. De startade faktiskt genom att de ville ha lite kul 2009 och sen har de turnerat världen runt för att deras fans önskar det av dem. 2019 firar bandet sitt tioårs jubileum. inte dåligt för ett band som inte hade för avsikt att ta det hela seriöst.

Trodde du att rocken var död? Frågar du Monster Truck får du ett helt annat svar… Rock isn’t dead, it’s alive and burning a trail across the globe.