Metalomania aktuella med nya singeln ”Confession”

Reklam

Vi sitter ner och snackar med Göran Edman och Mathias Hellberg, två av medlemmarna i hårdrocksbandet Metalomania. I dag finns deras andra singel ”Confession” ute från den planerade fullängdaren som släpps under första halvan av 2019.
Sångaren Göran Edman som tidigare frontat för bland andra Yngwie Malmsteen, John Norum, Madison och Talisman behöver ingen större presentation än så.

Göran berätta om er nya singel ”Confession” vad handlar den om?

Kampen mellan kött och ande, tror jag. Det är den ständiga kampen som pågår i mitt liv i alla fall, mellan den jag vill vara och den jag är och de ständiga skuldkänslorna men det kanske är jag som är extremt känslig och många människor kanske låter sådant passera med ett skratt eller ett leende. Jag är egentligen ganska dömande när det gäller min egen person, men den handlar om de dumheter som man begår i stundens hetta och när man drar i handbromsen och börjar tänka –vad fan gjorde jag nu? Sedan finns det väl en viss tro också, för någonstans så är jag en troende person. Även om jag inte kan sätta något direkt namn på det jag tror på, jag tillhör ju ingen kult eller sekt (skratt).

Foto: privat

Hur kom låten till?

För mig handlar det om att jag sitter och sjunger in en melodi och där jag använder mig av nonsens ord, som låter som engelska fast det egentligen inte är någonting alls och då får jag en frasering och en rubrik, det brukar komma ganska spontant. Det är ingenting som jag tänker ut, utan jag improviserar. Jag känner efter vart det går och ibland så kanske jag provar andra varianter, man vet egentligen inte vart låten går utan man känner efter. Confession var en ren slump att det blev som det blev och ibland måste man jobba fram det. När jag sedan väl har hittat en form, då kommer texten. Texten är underordnad, fraseringarna är viktigare än att det ska vara en clean textrad eller att det ska vara fint rent poetiskt, eller att det ska betyda något överhuvudtaget (skratt), jag tycker att det viktigaste är att orden ska kännas rätt och ha rätt sväng.

Vad använder du dig av för instrument när du skriver?

Huvudet, halsen och öronen tror jag. Jag kan inte spela något instrument, det har jag aldrig lärt mig. Jag tror att jag var för lat för att lära mig, jag fick en gitarr i julklapp en gång men den blev det bara skrot av (skratt), jag kanske inte lyckades att få fram det jag ville med den…

Foto: privat

Confession är andra singeln från er, nu väntar alla förstås med spänning på fullalbumet, när i tiden kan vi se fram emot detta?

Göran och jag har snackat om det och eftersom vi fortfarande jobbar med låtar som ska vara med på plattan, så får vi sikta på ett albumsläpp under det första kvartalet på 2019, säger Mathias.

Vi nöjer oss så för stunden och tackar Göran Edman och Mathias Hellberg för er tid och gratulerar er till den nya singeln Confession som från och med idag finns ute på Youtube, Spotify, Soundcloud mm.