Melodifestivaldebutanten Wiktoria Johansson

Reklam

Sångerskan och låtskrivaren Wiktoria Johansson är 19 år och en av de yngre i årets Melodifestival. Trots sin ringa ålder har hon haft möjlighet att uppträda med sin musik. Musiken har följt henne sen barnsben. Från sitt barndomshem i Brämhult, Borås där familjen samlades runt hemmets piano. Som åttaåring tog hon sång och piano lektioner. Under skolåren var låtskrivandet i full gång även om hon höll det hemligt för sina skolkamrater. Nu har hon fått ett skivkontrakt med MoonMan Records som har PRMD Music som partner. PRMD drivs av Aviciis manager Ash Pournouri som säger:”Vår grundtanke och incitament har alltid varit att utveckla artister för en internationell marknad oavsett genre eller bakgrund. Wiktorias röst kombinerat med hennes energi och låtskrivartalang gör att hon är redo för nästa steg och Melodifestivalen är en del av hennes långsiktiga strategi”. Svip fick möjlighet till en liten pratstund med Wictoria under alla förberedelser inför helgens tävling.

Hur kom det sig att du ställde upp på en sångtävling som tioåring i Rumänien?

Min sångpedagog hade kontakter där vilket gjorde att jag hamnade i den tävlingen. Vilket var en kul upplevelse.

Foto: Model House Sweden

Du har varit med i lilla Melodifestivalen 2011 och spelat in låten ”Turn Up The Love”,Telias officiella ledmotiv för Eurovision Song Contest 2013. Men du har aldrig funderat på att vara med i Idol?

Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Jag kände aldrig att det var min grej.

Spelar du något annat instrument än piano?

Nej, jag kan ta några ackord på gitarr. Men det räknar inte jag som att jag kan spela gitarr.

Låten som du ställer upp med i Melodifestivalen, Save Me, är det något du skrivit?

Den har jag faktiskt inte varit med och skrivit alls. Även om jag är låtskrivare. Just den här låten har Jens Siverstedt, Jonas Wallin, Lauren Dyson skrivit själva.

Har du släppt något under eget namn?

Nej det har jag inte. Utan detta är min debut. Vilket jag tycker är jättekul.

Den här låten lanseras digitalt framöver…

Ja så fort som vi får släppa den. Sen är det tänkt att det ska komma en EP senare.

Med tanke på ditt skivkontrakt, blir det något samarbete med Avicii?

Det kan det säkert bli i framtiden. Inte just nu, men man vet aldrig.

Du kanske får vara förband i och med att du kommer att lanseras internationellt. Vilket kanske inte hade varit helt fel?

Det hade varit häftigt. Han är superduktig.

Minns du första skivan som du köpte?

Jag tror första skivan var B'Day med Beyoncé.

Och den musiken är något som ligger dig nära om hjärtat fortfarande?

Ja hon ligger mig nära om hjärtat..

Då tror jag att jag vet vad du ska göra i sommar… ( Beyoncé kommer till Sverige i sommar)

Jo det vet du. Det är en självklarhet.

Nu har du ett tufft schema inför helgen. Men jag undrar om det är mycket så att man blir stylad som artist? Eller har man något att säga till om?

Jag bestämmer allt själv. Jag har en stylist och sånt, men allting går igenom mig. Jag skulle aldrig ställa upp med någonting som jag inte skulle vilja göra.

Någon turné planerad framöver?

Det beror helt på hur det går i Mello. Går det bra tror jag definitivt att det blir så. Går det mindre bra så vet man aldrig.

Vad är din önskedröm?

Min största önskan är att en dag sälja ut Madison Square Garden och sjunga en låt som jag varit med och skrivit och som alla sjunger med i. För att nå dit är jag är beredd att jobba hårt, riktigt hårt!

Svip.se tackar Wiktoria Johansson för att vi fick störa och kommer bänka oss för att höra henne framföra sitt bidrag på lördag.