Laganda med Boris René

Reklam

Svip.se har snackat fotboll och musik med den tidigare DIF-spelaren och innermittfältaren Boris René. Den 7 oktober äger Jubileumsfesten på Stora Halla rum, där Boris tillsammans med bland andra Christophe Lallét kommer att underhålla både de yngre och äldre Degerforsarna. I huvudsak genom att leverera glädje och positiv energi och självklart med en massa bra musik. Kanske är inte nummer 13 ett otursnummer om vi ser på hur väl det slagit ut för Degerforsspelaren Boris René, häng med i intervjun inför Jubileumsfesten den 7 oktober…

Vad kom först, musik eller fotboll?

Fotbollen var det jag började med först, men musiken har ju alltid följt med och jag har alltid gått omkring och sjungit hemma. Fotbollen var det jag började satsa på först och jag var 11 år gammal.

Vad var det som avgjorde att du bestämde dig för musiken?

Det var främst att jag hade fått vara med i melodifestivalen och det öppnade så många nya dörrar. Efter ett tag så blev det ganska slitsamt att åka och gigga för att sedan åka hem och ställa om och börja tänka fotbollstaktik, så mentalt tog det jättemycket på mig. Till slut hade jag inte energi att göra båda delarna.

Foto: Per Kristiansen

Saknar du fotbollen?

Inte så mycket faktiskt! (skratt) Jag skulle ljuga om jag sa det, men självklart när man ser fotboll på TV så kan man känna att det vore kul att få löpa över en fotbollsplan, men mer än så är det inte. Jag är både glad och tacksam för det beslut jag tog och jag njuter till fullo.

Material?

Det får vi hoppas! Det har varit väldigt mycket nu med sommarturnén och nu kommer höstturnén, så vi får se när den tiden kommer, men jag ska inte säga för mycket! (skratt)

Finns det likheter mellan fotboll och artisteri?

Oja, det gör det! Det är många som sagt till mig att nu står du helt själv på scenen som solist… Men likheterna är många. Allting inom musiken handlar om teamwork och samarbete. Från att vi sitter och skriver en låt tillsammans till att stå på scenen med dina bandmedlemmar, du har ett skivbolag bakom dig som hjälper till med din musik och marknadsföring, så teamwork all the way!

Hur annorlunda är ditt liv idag jämfört med när du spelade fotboll?

Oj! Det är en ganska stor skillnad. Nu åker jag runt och träffar nya människor hela tiden och får jobba med nya band, se nya städer med nya events hela tiden… Fotboll är ganska inrutat, du tränar, äter, sover och reser till matcher och så snart matchen är över åker man hem igen. Så skillnaden är stor.

Vad kommer juniorerna under em/kvällen att få uppleva?

Det är ju glädje! Glädje och energi, det är ju det som är viktigt och det är det jag försöker att förmedla med min musik. Att få komma till Stora Halla och hänga med kidsen och få vara en vanlig människa, det tycker jag är viktigt. Så lite häng och ha en härlig eftermiddag tillsammans med glädje och positiv energi blir det!

Och under kvällen, vad bjuder du på då?

Då blir det musik för hela slanten. Inte lika mycket lek, eller jo lek på scenen blir det ju! (skratt) En härlig stund tillsammans med alla gamla Degerforsare blir det.

Vilken var den första skivan du köpte?

Oj! Den första skivan jag köpte… Det måste ha varit Michel Jacksons Bad. Ja, jag tror det var den.

Har du någon hälsning till födelsedagsbarnet Degerfors IF?

Ja. Jag vill börja med att tacka Degerfors IF för allt de gjort för mig. Hade det inte varit för dem så tror jag inte att jag suttit i den här sitsen idag. De stod vid min sida när jag behövde det som mest under Mello, jag fick åka iväg och allt som behövdes, så ett stort tack och grattis till er!

Vi tackar Boris René för den trevliga pratstunden och önskar dig all välgång i framtiden!