Kruxet ger oss 80tals vibbar

Reklam

Syskonparet David och Liza Arvidsson släpper idag sin nya singel Fiona. Vilket är en härlig poplåt som för tankarna till 80 talet. Och om kärlekens outgrundliga vägar. Vi passade på att ställa några frågor till Kruxet.

Ni sägs vara dansbandssläkt, till vilka då?

Pappa var musiker och spelande i ett dansband hemma på västkusten och i ett Beach Boys Tributeband.

Uppvuxna med Don Henley, Beach Boys & Bryan Adams, vem/vilka gillar ni bäst och har påverkat er mest?

Precis! Du prickade väldigt rätt! De är artister och låtskrivare som verkligen påverkat och inspirerat oss till vad som kommit att bli vår musik. Beach Boys har för oss alltid varit nummer ett.

Finns det nån svensk förebild?

Jorå. Vi tycker mycket om artister och låtskrivare som Robert Broberg, Markus Krunegård och Benny Andersson.

Hur funkar det med den så kända syskonkärleken i bandet?

Vår syskonrelation är förmodligen som de flesta andras. Vi har oändligt kul men är också olovligt ärliga mot varandra ibland när man kanske inte hade behövt säga precis vad man tycker och tänker. Det bästa med att jobba med varandra är att vi tycker exakt likadant med det mesta när det kommer till musiken.

En EP och nu en singel, vad mer kan vi se fram emot?

Vi släpper även en musikvideo idag i samband med singelsläppet och kör en blixtturné med fyra gig idag i Stockholm.  Sen i sommar spelar vi även förband till Timo Räisänen ett par datum ute i landet vilket känns väldigt kul! I övrigt fortsätter vi skriva och producera musik i vanlig ordning så fler släpp väntas.