Hungriga Vänersborgare redo att ta över världen

Reklam

Power Metalbandet Veonity består av fyra killar som för tre år sedan bestämde sig för att bilda ett band och satsa helhjärtat på musiken. Deras dedikation och fallenhet för genren har nu resulterat i ett skivkontrakt med det amerikanska skivbolaget Sliptrick Records och den 23 september är det release för plattan Into The Void som innehåller 12 dynamiska och genomtänkta låtar. Albumet är delvis inspelat i Örebro och Studio Seven, där bland andra Hammerfall, Dionysus och Fergie Frederiksen från Toto tidigare rumsterat och plattan är producerad av ingen mindre än Ronny Milianowicz som också är trumslagare i Shadow Quest. Svip.se har lyssnat på plattan Into The Void och är nu redo att följa Veonity på resan ut i världen…

Vi ringde upp gitarristen och låtskrivaren Samuel för att ställa några frågor om bandet, drivet och självklart den nya skivan! Skulle du med tre ord kunna beskriva Veonity?

Med tre ord? Eeh… melodiskt… det här var svårt! Melodiskt, snabbt och jaa… det var ju jättesvårt med bara tre ord! Melodiskt, snabbt och allsångsvänligt!

Samuel Foto: Anders Mellgren

Målmedvetna och kreativa, helt utan backup till att börja med, berätta…

Ja, nu för tiden så innebär ju inte ett skivkontrakt samma lösning för ett band som det gjorde under 80- och 90-talet, när man lyckades få ett kontrakt och det kastades pengar på en och kunde då komma igång ordentligt. Nu krävs det ändå att man gör det mesta själv och att man har kontakter, spelställen och veta vart man ska skicka trycksaker osv. Det blir lite som ett företag med ett band liksom med allt som ska göras runt omkring.
Vi hade en ganska bra insikt på hur branschen ser ut och fungerar redan innan och vi har inte haft några orimliga förväntningar heller, så mycket har vi fått lära oss under resans gång och i början så får man ju satsa både tid och en del pengar själv tills det kommer igång ordentligt… Det är där skivbolaget är en stor hjälp eftersom de har ett större nätverk omkring sig!

Två singlar ute redan innan skivsläppet, varav en är en musikvideo…

Ja, Warriors of Time heter singeln som vi gjort en musikvideo på och den har setts av många och fått väldigt bra respons och då blir man ju extra taggad inför hela släppet! Den andra singeln heter In the Void och släpptes den 15 september och som är ytterligare en liten försmak till fullalbumet.

Albumet släpps den 23 september, var kan man köpa det?

Man kommer att kunna köpa den i digital form på bland andra iTunes och Amazon. Så de vanliga ställena på nätet och i fysisk form så säljer vi den från vår hemsida och självklart så säljer bolaget den också.

Berätta lite om releasefesten

Vi kommer att vara på Backstage som ligger i Trollhättan och vi har bjudit in en del specialgäster… och vi hoppas och tror att stället kommer att bli fullpackat! Speciellt kul är att han som äger stället gillar vår typ av musik och var faktiskt med och bokade in Manowar till Trollhättan förra året!

Blir det någon turné?

Ja vi ska ju ut nu och spela i Baltikum, vi ska göra några spelningar som förband till ett band som heter Kobra And The Lotus, så det är det vi har planerat för tillfället. Så det blir som en liten turné och det är vi taggade för!

Med rätt låt, skulle ni kunna tänka er att ställa upp i melodifestivalen?

Det är en intressant fråga, vi har ju pratat om det faktiskt. Det är ju väldigt roligt, det är en bra produktion liksom. Så vi har pratat om det men jag tror att det kan bli… vi skulle nog vilja ställa upp men jag tror inte att vi skulle göra det! Det skulle antagligen betyda att vi får skumma lite på vår musikalitet, det man själv vill liksom och man samlar en publik till ett sound som man egentligen inte har liksom, men det är klart att det är intressant så det är en svår fråga!

Coverart: Thomas Holmstrand

Vilken var den första LP-skiva du köpte?

LP-skiva? Det var Europe’s Out of This World, det var den! Eller så var det Månskenssonaten…
Vi tackar Samuel för din tid och önskar Veonity lycka till med nya skivan Into the Void som släpps den 23 september.

Recension Into The Void – Veonity

Tolv låtar power metal kan för en icke invigd i genren verka mäktigt, men det mäktiga på Into The Void är genomtänkta låtar, maffiga trummor och snygga gitarrer. Det går en röd tråd genom hela plattan och Veonity berättar en historia för dig som lyssnare, en rymdhistoria som kan skönjas redan på omslaget och också ses i Videon till den första singeln Warriors of Time där de kraftiga och melodiska körerna vägs in på helt rätt plats. Sedan matar det på i ett skönt tempo, utan att bli tråkigt någonstans. Snygga taktbyten, ruskigt bra refränger och framförallt så hör du vad Sköld sjunger!
Den sjätte låten Insanity är för mig en överraskning, en ballad som för berättelsen framåt med ett stänkt av folkton. Det finns inte någon låt på plattan som är mindre bra, alla tolv låtar håller en hög klass och jag vill bara höra mer. Oförutsägbart och medryckande!