Gigi Hamilton och Dogge Doggelito har gjort en låt tillsammans

Reklam

Efter drygt 30 år gick Dogge Doggelitos önskan i uppfyllelse. Han säger: – Jag såg Gigi Hamilton första gången 1986 då hon sjöng med gruppen Style och låten Dover Calais i Melodifestivalen. Sen den dagen blev hon min idol och min stora önskan var att någon gång få sjunga med Gigi. Nu drygt 30 år senare har min dröm blivit verklighet, säger Dogge Doggelito och skrattar.

Vi frågade Gigi lite om deras samarbete med låten Minnen och vad som komma skall för hennes del.

Vad var din första tanke när Dogge kom upp med frågan om ett samarbete?

Min tanke var, Oj va kul! Men hur ska vi gör då? För jag kan ju inte och är inte den bästa på att rappa haha. Självklart så var ju tanken att jag skulle sjunga och Dogge rappa. Dogge har har en önskan att jobba med mig ganska länge men vi har inte riktigt fått till det tidsmässigt. Jag bor ju utomlands och är inte så ofta ’hemma’ men nu äntligen gick det.

Blir det nån mer låt ihop med Dogge?

Ja varför inte. Det kan jag absolut tänka mig. För det var ett underbart samarbeta hela vägen Dogge. Vi hade så kul i studion när vi jobbade och skrev låten Minnen.

Andra samarbeten på gång?

Just nu har jag hela året inbokat med olika samarbeten, men det är ännu ingenting som jag kan berätta om.

Har du själv något samarbete du skulle vilja få till med någon artist?

Hur många får jag välja (fniss)? Det skulle faktiskt vara super kul att få jobba med producenten Magnus Frykberg. Tycker om hans produktioner.

Lurar någon platta bakom hörnet?

Jag håller skriver hela tiden men det tar sin tid att skapa bra material. Det kommer att bli ett album till men när är lite osäkert.