Don´s release party

Reklam

2014-07-19 21.43.51Svip.se träffade Don Redmon inför och under hans release party av första soloplattan, Walk In The Footsteps.

Platsen var Grytgöl, en liten bit utanför Finspång. Vädret var på topp, och likaså Don, bandet och publiken. Det har tagit ca ett och ett halvt år att spela in CDn, och arbetet har varit och är en hyllning till Don Redmons farfar och pappa som fört musiken genom generationerna. Don för nu musikaliteten vidare till sin son som också är med och sjunger ett spår på plattan tillsammans med Dons egen far Anders.Samtidigt har arbetet med nya CDn också varit ett terapiarbete, för att ta honom igenom förlusten av en god vän. Walk In The Footsteps spelades in i Meadow Creak Studio (Degerfors) och producerades av Peter och Linda Dahl, och naturligtvis Don Redmon själv.

Producenten Peter Dahl är ödmjuk vid frågan om hur han tänkte med upplägg av låtar och låtföljd: ”bra musiker och bra låter sätter sig självt”.

Det sagolika skivomslaget är gjort av Thomas Holmstrand från Svensk MediaDesign och vilket omslag att skåda!

Debutalbumet är en välbalanserad CD med äkta amerikansk country feeling rakt igenom. Don Redmon överraskar med sitt genuina sound och en perfekt blandning av låtar!

De som står bakom den gode Don både på CDn och under releasekvällen är: Andreas ”EA” Olsson på gitarr, Thomas Holmstrand på trummor, Jimmy Galvå på gitarr och dobro, Linda Dahl på körsång, Peter Dahl på bas och banjo och Berra Karlsson på pedal steel. Med på CDn finns också Annika Ljungberg som sjunger en suverän duett tillsammans med Don. Denna suveräna kväll i Grytgöl mixades av Lennart Karlsson som var helt fantastisk!

Ni som missade kvällen har chans att se Don Redmon på Uppsala Country Night i slutet av juli, och i Finspång under september!