Don Redmon väcker känslor…

Reklam

En typisk countrykille med cowboyhatt och boots, uppvuxen i en småstad och som ärvt musiken från sin pappa och farfar. Han har en röst som väcker rysningar av sinnlig njutning och till tårar av både sorg och glädje. Genom självupplevda texter lotsar han oss genom ett fantastiskt album “Walk in the footsteps (of my dad)”. Don Redmon, en stjärna på uppgång i både Sverige och utanför landets gränser kommer till Country Festivalen i Lunedet utanför Karlskoga den 4 Juli och svip.se har träffat honom för en uppdatering!

Beskriv Don Redmon med tre ord…

Men det är ju jättesvårt! Ha ha… Countryfanatiker… Hmm, det där är ju förbannat svårt… Du känner ju mig bättre än jag själv… Ja.. en glad jävel. En förbaskat glad countryfanatiker helt enkelt! Ha ha ha!

Vad har hänt sedan du släppte ditt soloalbum förra sommaren?

Ja, vad har hänt…? Det har sålt på ganska bra med skivan, den finns numer också att köpa digitalt på spinup och iTunes. De har sålt en hel del på Ginza. Det roligaste som jag känner är ju att det har varit genomgående kanonrecensioner. Av de stora musikrecensenterna och folk som köpt skivan och lyssnat på den så är ju alla överväldigade. Det är ju skitkul, det har inte kunnat bli bättre recensioner på den!

Den har ju genererat i fler spelningar, veckan efter Country Festivalen i Lunedet så medverkar jag på Allsången i Borensberg och det kommer att bli både spännande och kul. Fredagen efter så drar vi direkt upp till Bye Country Festival och en av de roligaste grejerna som är på gång just nu är att jag äntligen ska få komma in i Norge. Jag ska spela där i vecka 32 på Trandal Country Festival, ja det ska bli riktigt roligt, jag har stora förhoppningar om Norge. Sedan har jag ytterligare spelningar i Norge på gång under september-oktober, så det blir kanonkul!

Don Redmon och Bandet

Du är flitigt spelad på radion här i Värmland…

Jaa, det är ju jättekul! Där jag är minst spelad är faktiskt på hemmaplan i Östergötland, de kör ingen country alls…

Hur ser du på countrymusikens utvecklig och frammarsch i Sverige?

Jag tycker att den är på frammarsch, det får man väl hoppas på! Folk som spelat country under många år håller nog med mig där och menar att det finns en otroligt bred publik, det som saknas däremot är väl insikten hos de stora producenterna och arrangörerna men det kommer!

Du kommer till Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli, vad kommer du att bjuda oss på?

Framförallt kommer vi att bjuda på en riktig spelglädje från scenen, för att jag och bandet som jag har med mig tycker att det är riktigt roligt! Bandet består av Jimmy Glavå på gitarr och dobro, Berra Karlsson på steel, Thomas Holmstrand på trummor och två av arrangörerna till Country Festivalen i Lunedet, Linda Dahl på sång och kör, sist men inte minst självaste scenchefen Peter Dahl på bas och sång.

Vi kommer att bjuda på en stor variation av låtar med djupt innehåll och partylåtar förstås!

Vilken var din första köpta LP-skiva?

Det var Carola Häggkvists “Främling”, hi hi! Senaste köpta skivan är dock Bakersfield med Vince Gill och Paul Franklin…

Raymond Mattiasson

Svip.se kan också meddela er som kommer att campa på Lunedet eller i området att redan under fredagskvällen den 3 juli kommer det att serveras Cowboybuffé med härliga toner från Raymond Mattiasson på festivalområdet.

Dessutom har arrangörerna tillsammans med Jacobssons Buss ordnat bussförbindelser till och från festivalen den 4 juli. Buss från Degerfors Kl 15:30 via Karlskoga busstation och vidare till Lunedet. Under småtimmarna går bussen tillbaka till Karlskoga och Degerfors Kl 01:15. För er som vill åka med är det obligatorisk anmälan till Jacobssons Buss som gäller.

Svip.se tackar Don Redmon för din tid och passar på att hälsa dig Välkommen till Värmland och Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli!

Jacobssons Buss