Lokalt band öppnar för country

Reklam

Den 4 Juli är det inte bara premiär för Country Festivalen i Lunedet straxt utanför Karlskoga, det är också premiär för Karlskogabandet – Old Barrels!
Ett gäng killar med lång musikbakgrund som nu prövar på att ta sig in i country musikens värld för första gången. Svip.se har pratat med sångaren och gitarristen Peter Taxén för att utröna vilka som döljer sig bakom bandet.

Beskriv Old Barrels med tre ord…

Oj… Med tre ord?! Kunde du inte ha förberett mig på det innan? Ha ha ha… Ähm… Energi, glädje och country naturligtvis!

Hur länge har ni spelat tillsammans? Jag har förstått att ni är relativt nya…

Ja precis, vi har hållit på i ett år ungefär. Så vi är nystartade och vi är ifrån Karlskoga då, där festivalen kommer att vara. Vi är väl det enda bandet på festivalen som är från Karlskoga tror jag. Men det hela började då som ett låtskrivarsamarbete mellan mig och gitarristen Mikael Johansson, efter att vi träffats på en fest ha ha ha…

Vi skrev en låt tillsammans och tyckte att det fungerade bra och då kontaktade vi ytterligare tre personer och startade det här bandet då.

Den här första låten som vi skrev då, den tyckte vi blev så pass bra att vi skickade in den till P4-Värmlands Toppen som jag tror att det heter… Låten har legat i sju veckor på listan under våren, varav en vecka på första plats, så det var ju kul! Micke och jag fick ju smak på det där med att skriva låtar ihop, så vi har inte direkt jagat spelningar och så där utan den här festivalen kom ju väldigt lämpligt eftersom vi startat countryprojektet nu då… Vi har ju spelat i olika band förut allihop i många år, men det är första gången v i provar country.

Så vi har jobbat mycket med att skriva låtar och nu har vi en åtta stycken färdiga då som Micke och jag har skrivit. Bandet Old Barrels består av Pär Palonen på trummor och så har vi Niklas Gustafson på bas, Tord Pettersson på keyboard och så är det jag då, Peter Taxén på sång och akustisk gitarr och Michael Johansson på elgitarr.

Var kommer namnet ifrån?

Jaa, det var något som vi bara hittade på där i början. Vi tyckte väl att det var lite ranch med sådana där tunnor… inte så mycket tanke bakom, men vi tyckte att det passade bra!

Vilka influenser har ni, om ni nu är nybörjare inom countryn?

Jaa, det är ju då Blake Shelton och Keith Urban som är de två som vi influerats av. Jag vill inte säga att vi låter som dom men de är två influenser i alla fall.

Ni kommer att öppna kvällen på Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli, vad kommer ni att bjuda oss på?

Jaa, det blir en del egna låtar. Det finns ju lite olika stilar på country och vi har försökt att rikta in oss mest åt det som kallas för country rock. Det blir återigen de här ledorden; energi och glädje som vi ska försöka att förmedla på scen och hoppas att publiken får lika roligt som vi har när vi spelar!

Vilken var din första köpta LP-skiva?

Ähm… Oj! Det kan nog vara den där med Little Richard, Good Golly Miss Molly och då pratar vi om för typ 43 år sedan, ha ha!

Svip.se kan nu också presentera programmet för kvällen den 4 juli:

Stora scenen

16.30 - 17.15 Old Barrels
17.45 - 18.30 Whisky & Dynamite
19.00 - 19.45 Nasco Brothers
20.15 - 21.00 Four Leaf Clover
21.30 - 22.15 Spinning Jennies 
22.45 - 23.30 Don Redmon 
00.00 - 00.45 Arly Karlsen & Sons 

Svip.se tackar Peter för din tid och passar på att hälsa Old Barrels Välkomna till Country Festivalen i Lunedet den 4 Juli!