Darin med Fjärilar i magen…

Reklam

En av Sveriges mest omtyckta och begåvade artister genom tiderna är aktuell med en ny platta, den sjunde i ordningen och den här gången skriven på svenska. Darin Zanyar har förmågan att trollbinda med både sin person och fantastiska röst, och med den nya plattan berör han mer än någonsin tidigare. Häng med svip.se och ta reda på vilken som var hans först köpta platta och vilken kändis Darin helst skulle vilja dejta…

Du är aktuell med nya skivan Fjärilar i magen, som släpptes igår. Varför valde du att skriva på svenska?

Det var ganska naturligt efter Så mycket bättre då jag kände mig sugen på att fortsätta sjunga på svenska. Jag visste inte när jag skulle göra det eller hur, om jag skulle skriva själv och så där men jag testade att skriva ungefär ett år efter det, och då skrev jag första låten till den här skivan som heter Lagom. Där titeln kommer ifrån också som heter Fjärilar i magen, där sjunger jag “jag vill leva livet så länge det känns som Fjärilar i magen, jag vill allt förutom lagom”. Så det var väl den som satte soundet och spåret för hela plattan och ja, nu är den klar och nu är den ute. Det känns lite konstigt men härligt samtidigt!

Foto: Daniel Grizelj

Låten Tänk dig är ju otroligt aktuell, berätta…

Ja, det är den viktigaste texten på hela albumet, den handlar om någonting som står mig väldigt nära och handlar liksom om allting dåligt som händer i vår värld just nu med alla mörka vindar som sveper in, och den är ju mer aktuell nu än den någonsin varit. Jag skrev den förra hösten när det var så oroligt i Kurdistan, och så var jag med SOS-barnbyar i Filipinerna också, och jag kände bara att jag ville få ur mig liksom allt det här och skrev att jag önskar att allting vore annorlunda…

Ta mig tillbaka var din första produktion med levande instrument, har du använt dig av samma “liv” plattan igenom? Och vad är skillnaden mot hur du tidigare gjort dina inspelningar?

Ja jag har haft med samma band. Jag hyrde musiker, ja några av Sveriges bästa musiker som var med och spelade in skivan. Vi spelade in allting live under två veckor i studion, vilket är ett annat sätt att spela in på än vad jag har gjort tidigare.

Tidigare har man ju kunna ställa in syntar i programmet som man har jobbat med liksom direkt, och nu har man ju musikerna med sig så om man ville ändra något så fick man ju prata om att ändra ackord eller spela mer så på det stället och så vidare. Det var ett helt nytt sätt för mig att jobba på, men musiken blev mer levande på det sättet…

Vad har du för musiker med dig på plattan?

Det är… David Lindgren Zacharias som jag skrev med han spelade piano på låtarna och sen Ollie Olsson som också var med och hjälpte mig att bland annat producera, han spelade gitarr och sedan är det Anders Pettersson på gitarr också som är riktigt bra. Rikard Lidhamn på bas och sedan Magnus Olsson på trummor.

Foto: Daniel Grizelj

Du släpper skivan genom ditt egna skivbolag Dex Music, berätta…

Precis, jag märkte att projektet blev väldigt, väldigt personligt och det kändes så nära i och med att allting var så nytt… så jag kände bara att jag ville ha full kontroll på allt, och då bestämde jag mig för att starta ett eget skivbolag så att jag kunde styra och ställa som jag ville och då kunde jag ta in just de som jag ville jobba med i ett team. Så bolaget är alldeles nytt, Ta mig tillbaka var den första låten som jag gav ut från den här skivan, det var under hela den här processen som jag bestämde mig så det var inget som var planerat från början…

Spelar du själv något instrument på skivan?

Nej inte på skivan, jag lämnar det till proffsmusikerna! Jag spelar oftast piano men just den här skivan är mer gitarrbaserad, sen får vi se om jag kör någonting live. Jag gillar ju mest att fokusera på sången…

En läsarfråga från Olivia och Julia 13 år från Karlskoga; vilken kändis skulle du helst vilja vara tillsammans med om du kunde välja?

Vilken kändis jag skulle vilja vara tillsammans med… Det är svårt alltså… Jag måste tänka till lite haha! Beyonce hade inte varit fel… (skratt)

Vilken var den första skiva du köpte?

Min första köpta skiva var nog Bad med Michael Jackson…

Vi tackar Darin för hans tid och önskar lycka till med nya albumet Fjärilar i magen och ser fram emot vårturnén som startar på Cirkus i Stockholm den 9 februari 2016.

Aktuell med:

Nya albumet Fjärilar i magen helt på svenska

Vår turné 9/2 Stockholm, 12/2 Uppsala, 13/2 Örebro, 14/2 Västerås, 17/2 Gävle, 19/2 Umeå, 20/2 Luleå, 24/2 Linköping, 25/2 Jönköping, 26/2 Malmö, 27/2 Helsingborg, 28/2 Borås, 3/3 Växjö, 4/3 Halmstad, 5/3 Göteborg, 6/3 Karlstad.

Egna skivbolaget Dex Music