Charla K – Souligt från grannlandet

Reklam

”Should'a Let Me Go” är första singeln från Charla K. En låt hon skrivit tillsammans med Alex Shield och Sharon Vaugn. Låtens sound beskriver hon som "organiskt, souligt och modernt" Hon flyttade från sitt gamla hemland Norge till Sverige där hon nu bor och jobbar sen 2015.

Har du musiken i dina ådror, musikalisk familj?

Jag har vuxit upp med mycket musik i mitt hem. Soul, pop och funk har alltid varit inom husets väggar. Min pappa har spelat trummor och sjungit med band under många år när han var yngre, och min farmor har spelat piano och sjungit jazz, så det är väl från min pappas sida jag tror det mesta av det musikaliska har kommit.

Vad fick dig att flytta över till Sverige?

Det var kärleken! (Hehe;) Men också Stockholm som stad, pulsen, musiken och det yrande livet här var också faktorer som gjorde mig extra övertygad om att det var ok å lämna Oslo. Jag saknar alla mina underbara vänner och min familj hemma i Norge hela tiden, men jag känner icke desto mindre att Stockholm och Sverige har blivit ett nytt hem för mig. Det känns otrolig bra och det är jag glad för.

Hur skulle du beskriva dig som artist och person?

Oj, det är alltid svårt att beskriva sig själv! Men ska jag ta fram tre saker som person, tror jag att det måste bli omtänksam, en god lyssnare och glädjespridare till dom runt mig.
Som artist är jag nog passionerad, rörlig ,har inlevelse, är glad och energisk!

Minns du den första platta som du själv köpte?

Jag tror den förste plattan var Spice Girls eller Absolute Music-nånting, hehe.. När jag va 7-8 år var jag en tok-fan av Spice girls! Men också Destiny Child och Sugar Babes på 90-talet då girl -och boyband regerade..

Vilka influenser / förebilder har du?

Stevie Wonder, Amy Winehouse, Eva Cassidy, Beyonce mfl.

Kommer det att bli fler singlar för att så småningom bli ett album?

Absolut, fler singlar kommer! Nu är det så vanligt å bara släppa singel för singel innan man eventuellt släpper ett helt album, men om låtarna blir flitigt spelade och efterfrågan finns då kommer ett album absolut vara med på agendan.

Om det blir ett album, kommer det då släppas även i fysisk form?

Ja, det är förhoppningen.

Blir det någon turné?

Ja, det siktar jag absolut på. I´ll let you know 😉