Racing bara för tjejer på Gelleråsen, Karlskoga

Reklam

Legend Cars har det största startfältet inom banracing i Sverige och fortsätter ständigt att växa. Legend Cars är en prisvärd och billig klass men det saknas dock tjejer i racing som vi alla vet.
Nu vill Team BR Motorsport (Bohlin Racing) ge tio tjejer chansen att testa om detta är något för dem att satsa på. Förra året gick teamet ut i sociala medier och annonserade om ett “Gratis test enbart för tjejer” och att de utan kostnad kunde bli uttagna till ett test om de bara skrev några rader om sin bakgrund och anmälde sig. Självklart vore det en fördel var om de tävlat i gokart eller någon annan motorsportsklass och nu ville gå vidare.
Gissa om Bohlin Racing fick många svar – nu har de valt ut tio av de tjejer som teamet tror mest på och som i någon form kommit i kontakt med racing tidigare.
Med som instruktörer under eftermiddagen finns Emil Persson och Louie Bjurselius som båda kör för Team BR Motorsport.

Emil vann World Finals Legend Cars i USA, 2015 och 2016. Han vann även Legends Cup i Sverige 2015-2016. Louie hade flera pallplatser under både 2015 och 2016 och är tillbaka med stärkt förtroende till årets Legend Cup.

Fredagen den 7 april börjar i konferenslokalen vid Pit Stop Café, där en kort presentation om bilarna och det vinstrika Legend Team ges. Sedan blir det en presentation av tjejerna som kommer att köra. Därefter går vi till VIP-loungen för ombyte till racingutrustning och testkörning under tre pass x 8 varv vardera på Gelleråsens Shorttrack bana. En sammanställning om upplevelsen av dagens körning görs tillsammans med Bohlin Racings raceingenjör Conny Gillström.

Förhoppningsvis får vi se några av dessa tjejer i Legend Cup 2017. Svip.se gratulerar Bohlin Racing till idén och önskar tjejerna lycka till!