Björn Lycklig Wallgren gör solodebut

Reklam

Björn Lycklig Wallgren är killen som har många järn i elden. Antingen står han själv på scen eller så ser han till att andra gör det. Redan efter gymnasiet visste han att det var musiken som gällde. Han och några kompisar bildade popbandet Generalerna som slet ute på vägarna i fem år med spelningar varje vecka. Björn har även blivit nominerad till årets lokalartist två år i rad i Örebro, fått eldsjälsstipendium av Ingbofestivalen och har medverkat på flera produktioner bl.a. med rockpoeten Anders F Rönnblom. Nu går han solo och släpper låten: Hela vägen till USA. En låt som kommer att marschera rakt in i varje musikälskares hjärta.

Med bandet Generalerna turnerade ni flitigt, blir det lika intensivt med solokarriären?

Jag hoppas det. Det roligaste är att stå på scen! Det har varit ett uppehåll nu för min del med spelandet. Men det finns redan 20 spelningar bokade och då har inte ens låten kommit ut. Så ett intresse finns där ute efter min musik. Så det känns jätteskoj! Ser verkligen fram emot och träffa en saknad och ny publik igen.

Vad har gjort att du inte gett dig in på solosvängen tidigare?

Det var så mycket som hände efter Generalerna. Jag tappade spelsuget och började jobba med andras musik istället. Vilket har inspirerat mig jättemycket. Fick ett kanonjobb i Danmark, startade en firma med vänner och nu har jag mitt egna produktionsbolag där jag fortfarande jobbar med artister och band. Men jag har mycket och tacka Björn Rothstein och Niclas Jonsson som spelar med mig att dom inte har slutat repat och trott på mina låtar. Att Björn har åkt och bott på min soffa har betytt så mycket. Sen klickade allt för ett år sen när Tobias Åslund och Lusse Arve kom in i projektet. Då kände jag att låtarna fick den form som jag alltid har drömt om. Nu vågar jag visa omvärlden dom här låtarna och jag är otroligt stolt över resultatet.

När du ska ut och spela har du fler nya låtar som du ska testa på publiken då?

Som sagt det finns 20 spelningar bokade. Vi var inte beredda på det här skivkontraktet alls. Så jag kommer åka mycket solo och som duo under sommaren. Men allt kommer släppas allt eftersom. Redan nu på fredag 12/5 står jag på scen inne på Sveriges Radio och kvällen innan 11/5 gör jag en solospelning på Rockbar i Örebro. Sen väntar Stockholm veckan därpå och sen är allt igång. När jag åker som solo kommer jag säkert plocka fram några Generalerna låtar, annars blir det nytt material.

Finns det en hel platta i pipelinen?

Jajemen! Det är inget datum bestämt än när den kommer ut.

Vi på svip.se väntar spänt på kommande album och Björn har lovat att hålla oss/er uppdaterade.