Modern variant av en klassiker

Reklam

Det tjeckiska företaget MIK Toys grundades 1991 och är idag en av de ledande tjeckiska leksakstillverkarna. De producerar olika träleksaker, byggklossar, brädspel, 3D-pussel, pedagogiska leksaker, inredningsdetaljer samt reklamprodukter.

Produkter är utformade för att inspirera till rofylld lek, förtjusning och glädje bland både barn och vuxna. Leksakernas konstruktion och design är tänkt att utveckla fantasi, minne och motorik. Produkterna tillverkas av miljövänlig teknik från förstklassigt tjeckiskt bokträ. Både under och efter sin livstid förblir produkterna miljövänliga tack vare att träet snabbt bryts ned i naturen.

Nu har MIK Toys moderna version av det klassiska 3D-pusslet Ormen kommit till Sverige och e-butiken Smultronbyn Träleksaker. Upphovsmannen till denna klassiska innovativa leksak är den kända ungerska uppfinnaren, skulptören och arkitekten Ernő Rubik. Till skillnad mot originalet är ormen från MIK Toys tillverkad i trä och sedan målad med giftfria färger. Den är förpackad i en fin, enkel kartong som är återvinningsbar. I förpackningen medföljer ett litet pappershäfte med inspirationsbilder av figurer som kan skapas.

Ormen består av 24 identiska kilar som är sammanbundna med ett resårband. Genom vridning skapas olika former från enkla linjer som bildar en hund, till mer komplicerade tredimensionella former som t.ex. en snöflinga, boll, rymdraket m.fl. Ormen har ingen lösning utan bygger på skapandet av olika kreativa kombinationer där användaren får använda sin egen fantasi och tredimensionella tänkande.