Battle Beast & Shadow Quest (recension)

Reklam

Noora Louhimo / Battle Beast

Recension Battle Beast – Kulturhuset, Örebro

Det finska bandet Battle Beast gör sin första headliner turné och kör fyra exklusiva spelningar i Sverige under fyra dagar. Ni som inte lyssnat ännu, gör slag i saken och köp senaste albumet Unholy savior! Bandet låter lika bra på CD som de gör live och lämnar inte ett hörn av lokalen oberörd. Sångerskan Noora Louhimo är hårresande vass och bandet bjuder på en bejublad show, full fart från start till sista ton i genuin metalanda.
En längre intervju med Noora kommer inom kort att publiceras på www.svip.se
Bandet finns med i line upen för Sweden Rock i sommar, helt klart ett band att se!

ShadowQuest

Recension Shadow Quest – Kulturhuset, Örebro

Shadow Quest lirar förband på en fyradagarsturné tillsammans med det finska bandet Battle Beast. svip.se åker till Närke för att lyssna på och uppleva Shadow Quests andra spelning tillsammans någonsin! Låter helt vrickat jag vet, de här killarna är inga blåbär utan ett gäng riktigt tunga grabbar med gedigna resuméer innan det här bandet och debutplattan Armoured IV Pain. En större intervju med trummisen Ronny Milianowicz finns att läsa både på svenska och engelska på www.svip.se publicerat den 26 Januari 2015.

Bra musik i all ära men Örebroarna lyser som vanligt med sin frånvaro. Visst det är torsdag, men jag har svårt att tro att veckodagen skulle göra någon skillnad när det gäller uppslutningen i den här staden så länge det inte är “rätt” plats och politiskt korrekt att dyka upp. Ja, ja… Jag kan bara meddela er som inte kom att Shadow Quest är ett band att räkna med i framtiden! Bra låtar rakt igenom, genomsyrade av en spelglädje som jag hoppas att de bibehåller. De fanns ändå en ganska stor skara fans som letat sig ner i B-salen på Kulturhuset och dessa glada besökare lämnade inte lokalen besvikna!
Nya möjligheter att se Shadow Quest på Metall Svenskan den 29-30 Maj.

Ett stort tack till Nikija Event AB för en god idé och ett bra initiativ!