5 Seconds of Summer, Ericsson Globe i Stockholm (recension)

Reklam

5 Seconds of Summer är ett pop/punk band från Australien som bildades 2011. Bandet består av Luke Hemmings, gitarr och sång, Ashton Irwin, trummor och sång, Calum Hood, bas och sång och Michael Clifford på gitarr och sång, alla i 20 års åldern.

Konserten skulle ha börjat 19:30, men som vanligt blev det något försenat och förbandet Don Broco som kör ungefär samma stil som 5sos klev upp på scenen straxt före 20:00. De spelade i cirka 20 minuter och peppade upp stämningen och publiken ännu mer.

Globen var avspärrat på vissa ställen så det var rätt packat där inne. Publiken bestod av ganska varierande åldrar, vilket var coolt. Efter en lång väntan kom då bandet äntligen upp på scenen. Stämningen var på topp och det blev allsång under låten Amnesia!

Foto: Olivia Nylund

Konserten var helt fantastisk. Det var en cool ljusshow med alla lampor som flickade här och där, och det var vackert och stämningsfullt till låtar som var lite långsammare. Hela grejen eller konserten var dock väldigt energifylld! Ljudet var perfekt, men en utav de stora bildskärmarna hade tekniska problem och funkade knappt. Vilket resulterade i jättekonstiga färger och bilden hackade hela tiden som om det var dålig uppkoppling.

Trots tekniska problem tyckte jag att konserten var helt fantastisk och skulle gärna se dem igen!

Text: Olivia Nylund