Don Redmon en stor publikfavorit den 9 juli

Reklam

Under en solig och varm kväll vid Kulturcentret Berget i Degerfors träffade svip.se den artist vi skrivit absolut mest om hittills och just den här kvällen spelade han i en konstellation som de kallar Tumbleweed. Don Redmon är en typisk countrykille med både cowboyhatt och boots, uppvuxen i en småstad i Östergötland och med en röst som för tankarna till den amerikanska landsbygden på en nanosekund. Ny och fräsch inte bara fysiskt utan också med nytt material som släpps med tillsammans med en ny musikvideo. Dessutom berättar han om sitt festivalbesök over there till hösten…

Foto: svip.se

Beskriv Don Redmon med tre ord…

Men det är ju jättesvårt! Ha ha… Countryfanatiker… Hmm, det där är ju förbannat svårt… Du känner ju mig bättre än jag själv… Ja… en glad jävel. En förbaskat glad countryfanatiker helt enkelt! Ha ha ha!

Du var ju med under countryfestivalen förra året, med din rutin, hur upplevde du Lunedet?

Jag tyckte den var väldigt bra anordnad. År ett brukar man ju ha en del grejer att fila på men jag gick runt och pratade med massor av både besökare och artister och festivalen i Lunedet fick otroligt bra betyg!

I år har du blivit utsedd till joker under festivalen, du verkar vara en publikfavorit…

Ja, det är ju skitkul! Då har man väl gjort någonting rätt, när det är en massa folk som vill att jag ska komma och det är ju jättekul! Jag hade inte räknat med att jag skulle spela här i år igen, men jag kommer gärna nästa år också!

Vad kan publiken förvänta sig från scenen, du har husbandet bakom dig?

Ja, precis och det är ju killar och tjejer eller i alla fall en tjej på bas som jag har spelat rätt så mycket tillsammans med genom åren och vi ska spela på ett par festivaler i rad nu, så det blir nästan exakt samma uppsättning som husbandet på countryfestivalen. Det känns inte som att jag kommer att köra med ett pick-up-band utan det känns liksom tryggt och bra.

Du ska i höst åka till USA och spela, berätta…

Jo vi ska spela på en stor festival i Bristol, USA och jag tror det är ungefär 150 band sammanlagt. Det blir jag själv tillsammans med Peter och Linda Dahl, samma uppsättning som jag spelar tillsammans med ikväll. Vi åker över den 15 september, så det ska bli jättekul!

Country Festivalen Lunedet

Hur ser du på countrymusikens utveckling och frammarsch i Sverige?

Jag tycker att den är på frammarsch, det får man väl hoppas på! Folk som spelat country under många år håller nog med mig där och menar att det finns en otroligt bred publik, det som saknas däremot är väl insikten hos de stora producenterna och arrangörerna men det kommer!

Med rätt låt, skulle du då kunna tänka dig att ställa upp i melodifestivalen?

Nej fy fan! Ha ha ha! Det skulle jag inte vilja göra, nej det är för att jag inte tror att det finns någon chans att en bra countrylåt kan vinna. Det känns som om det bara handlar om pengar, scenshow och rätt artist, så nej det tror jag inte! Möjligen i ett annat land…

Vilken var din första köpta LP-skiva?

Det var Carola Häggkvists “Främling”, hi hi! Senaste köpta skivan är dock Bakersfield med Vince Gill och Paul Franklin…

Svip.se tackar Don Redmon för din tid och passar på att åter hälsa dig Välkommen till Värmland och Country Festivalen i Lunedet den 9 Juli!