Summering av Motorsportveckan 2017

Reklam
På onsdagskvällen strömmade folk till Karlskogas centrumtorg för att bevittna starten av Motorsportveckan. Många var även de bilar som skulle deltaga i nattens crusing. Inne på Hotell Alfred Nobel fick sponsorerna lyssna till ett tal som bland annat innehöll information om att alla politiska partier är eniga i frågan om att anordna detta arrangemang. I år hölls det för femte gången. Lite senare nere på torgets scen fick vi höra anekdoter från förr, samt orden "start your engines". Och så var veckan inledd.

Foto: Jörgen Fredriksson

Motorcyckelhopp och bra snabbare än 50.

På fredagen samlades de bilar som skulle dra på mer än de i vanliga fallen 50 km i timmen som gäller på centrumleden. I det strålande vädret blänkte åken ikapp. Vi på svip.se hade med oss vår för tillfället yngste fotograf Alfons Fredriksson.

Foto: Kirsi Fredriksson

Foto: Alfons Fredriksson

Innan det skulle brännas däck och ges möjlighet till fartrekord på centrumleden så bjöds det på stunthopp med motorcyklar.

Foto: Jörgen Fredriksson

Nere på centrumleden samsades bilar från flera decennier och olika sorters muskelbilar med några hojar. Här lektes och brändes däck till publikens förtjusning.

Foto: Jörgen Fredriksson

På lördagen kunde man på flygfältet skåda olika flygplan som gjorde olika konster.

Foto: Jörgen Fredriksson

Gänget som tidigare hade gjort stunthopp på mc höll sig denna dag även på marken. På startbanan närmare bestämt och åkte mc på många olika sätt...

Foto: Jörgen Fredriksson

Ute på Gelleråsen var det fart och fläkt. Men även modevisning med originalkläder från svunna tider.

Foto: Jörgen Fredriksson

Detta var bara ett litet axplock av allt som hände under veckan. Allt sköttes proffsigt av alla inblandade och som sponsor kan man känna sig stolt över att ha varit med. Vi ser fram mot 2018.