Fantomens barn får en egen serie

Reklam

Många är vi som har vuxit upp med Fantomen och idag läses tidningen främst av vuxna. Nu släpps en spin-off av den ikoniska tidningen Fantomen med ett seriealbum fullpackat med spännande äventyr för den yngre målgruppen – Fantomen Kids. Här är Fantomens tvillingbarn,  Kit och Heloise, i centrum. En ny karaktär vid namn Ituri dyker upp i egenskap som tvillingarnas tränare. Hon tränar dem inte bara fysiskt, utan även i empati. Kit och Heloise får tampas mot tjuvar, monster och tjuvjägare och tillsammans måste de lösa de farliga situationerna som de hamnar i, utan sin pappas hjälp! Låter spännande tycker vi och ställde några frågor till Mikael Sol, redaktör och manusförfattare Fantomen kids. 

Är det tänkt att bli en albumserie eller kommer den bli en serie i ordinarie Fantomentidningen?

Om det är många som köper första albumet så kommer vi att göra fler egna album, så jag håller tummarna!

Har tvillingarna en fördel mot sin far då de är två?

Det tror jag! Framförallt så slipper de vara lika ensamma som han varit kring de upplevelser han har i sitt jobb som brottsbekämpare.

Den sägs vara ämnad för yngre läsare, vilken ålder?

Serien passar nog barn i åldern 8 till 12 år, men det där kan ju variera uppåt eller neråt några år.

Tror ni de yngre får ha serien ifred från sina farsor?

Jag tycker det är fint att dela med sig av sina läsupplevelser, så om föräldrarna lånar albumet så är det helt okej.

Serierna är skrivna av Jens Hansegård dig Mikael Sol, är det svårt att inte blanda in för mycket från andra figurer som tex Bamse?

Vi har lyxen att Fantomen funnits så länge som serie, så det finns en rik Fantomen-värld att hämta inspiration från, så påverkan från andra seriers figurer är inte så stor, även om det finns likheter mellan Fantomens barn och Bamse då de exempelvis alla tre står på de svagas sida och vill hjälpa andra i nöd.