Tunisiens heavy metalpionjärer Carthagods

Reklam

CARTHAGODS var ett av de första metalbanden som dök upp från Tunisien under den senare delen av 90 talet. Otvivelaktigt så var de pionjärer på heavy metal scenen i Tunisien. Nu har de släppt albumet The Monster in Me. För att få reda på lite mer om dem så ställde vi några frågor till bandets trummis och grundare  Aymen Ben Hamed.

Är ert bandnamn en ordlek med er hemstad?

Du satte den! När bandet bildades så var alla bandmedlemmar från regionen som används för det historiska centret för staden Carthage. Carthage var ett kraftfullt kungadöme som härskade över regionen under flera århundraden och stolta över vårt ursprung så är bandnamnet en hyllning till det området och det efterlämnade arvet.

Carthagods var ett av de första metalbanden som kom från Tunisien i slutet av 1990talet. Vad gjorde att det tog så lång tid efter NWOBHM tror du?

Lathet? , skojar bara!!
Vi startade som ett cover band som spelade våra favorit metalbands låtar. 2003 började vi att på allvar skapa vår egen musik. Vi hade massor av material som vi bara spelade live men aldrig fått ner på något album eller EP. Det berodde i huvudsak på två anledningar, de konstanta medlemsbytena gjorde det svårt att upprätthålla en bra takt i skapandeprocessen och att hela tiden jaga ett sound/stil som definierar bandet. Vi tror att vi med albumet ”The Monster in Me” så kan vi säga att vi defenitivt hittat stilen som matchar med bandet och det tillåter oss att vara i en bekväm zon när vi ska ta fram nytt material.

Kommer ni turnera i Skandinavien?

Vi skulle älska at få göra det! Och det är ett av våra mål att få göra det inom en snar framtid, så vi hoppas att våra skandinaviska fans gillar albumet och att vi förhoppningsvis kan få till några datum väldigt snart.

Kan du hinta något om ert kommande album?

Big sound, great melodies!  Vi kommer inom kort börja arbeta på vårt nya album, så du får hålla dig lugn.

Ni har spelat med giganter som Judas Priest och Slayer, nånsin känt dig starstruck?

Som ett fan till dessa giganter kommer vi alltid känna oss starstruck oavsett vad som händer. Vi växte upp med band som  Slayer och Judas Priest och vi kommer alltid studsa som barn när vi får möjligheten delta i spelningar med dessa band. Under Judas Priest spelningen fick vi möjligheten att träffa  Rob Halford och vi blev slagna av hans vänlighet och ödmjukhet, ett oförglömligt minne!

Hur länge har ni spelat ihop?

Flera av bandmedlemmarna har varit med sen start, med nuvarande sättning så har vi spelat ihop under ca fyra år, detta album blir det första med den här sättningen och det kommer nästa också att bli.

Minns du din första skiva som du köpte?

Nativity in Black , en underbar hyllning till Black Sabbath. Så fort vi hörde den visste vi att det var metal vi ville spela.