Hobby lägger sitt fokus på låt-bygge

Reklam

Så här beskriver sig bandet Hobby: ett gäng med rötterna från Botkyrka. Vi växte alla upp i myllan Norsborg. Radhusidyll blandat med betong. Glada melodier mixat med arg punk. Vi lärde oss från grunden. Som så många på den tiden spelade vi hellre än bra. Inga musikskolor eller noter här inte. Vi tillhörde Botkyrka Fria Musikgrupper och repade i Kärsbyskolan. Med en paus på 100 år tog vi sedan upp musiken igen och bildade Hobby. Vänskapen har levt kvar och kärleken till musikskapandet bara ökar.

I samband med att de släpper två nya singlar så hörde vi oss för lite med bandets sångare och gitarrist Peter Nyström

Sist när vi gjorde en intervju med er var ni fyra i bandet (2017) Är det Micke som är sist in?

Micke Hansson på keyboard joinade för ett par år sedan. Vi kände oss lite ”handikappade” utan någon på keyboard, inte minst när vi körde live. Vi kände Micke lite sedan tidigare i o m att vi är uppväxta i samma hoods och genom gemensamma bajen-vänner. Micke är även i högsta grad involverad i inspelning och mix av våra senaste låtar. Det har gett oss en större frihet att ha en medlem i bandet som kan både kan spela in och mixa. Stor fördel att man utan problem kan göra om och experimentera mer. Nackdelen är att det tar längre tid… Det finns alltid något man justera eller göra om. Fortsätter vi spela in själva får vi nog bli bättre på att sätta deadlines för de två låtarna vi släpper nu har tagit väl lång tid att få ut ;-).

Bygger singeln ”Älskaren har gjort slut” på något som hänt i er närhet?

Anders Viklund har skrivit texten som bygger på det egentligen självklara, men sällan nämnda, att  man kan bli dumpad även av ett ”vänsterprassel”, dvs en älskare eller älskarinna. Om det är självupplevt? Det officiella svaret är såklart nej… Jag tolkar in texten på ett folkhem som inte längre finns.

När kommer nästa singel och vad är upprinnelsen till den?

”Tala om allt” släpps i dagarna och den låten handlar om när allt stämmer först, men sedan – med tiden – kommer tvivlen. Behovet att kommunicera och hur svårt det är.

 

Finns det nåt nytt album runt hörnet?

Runt hörnet är att ta i… Coronan har gjort att vi inte repat med hela bandet sedan i mars. Men lite märkligt har vi fått ihop en hel del nya låtar som ligger och väntar på att få bli färdigsnickrade och inspelade. Vi har varit färre som träffats för att repa och då blir det mer fokus på låt-bygge än att repa ihop sig inför gig. Så nya låtar har vi på gång och vad vi själva tycker bra sådana. Vi kan väl sätta ett litet mål här och nu om ett nytt album nästa vår/sommar.

Har ni något roligt eller udda turnéminne / framträdande ni skulle vilja dela med er av?

Vi hade en liten udda miniturné för ett par år sedan. Vi fick repa två set inför resan, då första spelningen var av det mer lågmälda slaget, halvakustiskt på Cafe Peace and love i Borlänge. Vi skulle gå ut sist på kvällen och artisten innan oss en lokal förmåga drog mycket folk. Trevligt tyckte vi med fullsatt … Lite pirrigt var det allt då vi inte kört på detta sätt tidigare. Det var bara det att när vi gick upp på scenen gick alla utom två vältankade damer ut! Lägg till två stycken fru/flickvän som blev det fyra i publiken. Nåja vi körde på och hade jäkligt kul ändå. Tur att dagen efter blev mer välfylld då vi körde en utomhusspelning på Out and Load i Hedemora.