HRVY bjuder upp till dans

Reklam

Engelske sångaren Harvey Leigh Cantwell, mer känd under sitt artistnamn HRVY, har endast 22 år gammal redan över 800 miljoner strömningar på Spotify och en rad utsålda spelningar i Nordamerika, Asien och Australien.  Under hösten har han bjudit oss på ”1 Day 2 Nights” och ”Runaway With It”

Det har varit ett succéfyllt år för dig…

Yeah, även om det har varit lite problem med alla restriktioner, men vi har gjort det vi har kunnat som att ge ut musik. Nu börjar saker gå tillbaka till det normala vilket känns bra.

Hur kändes det när det stora bolaget BMG kom och knackade dig på axeln och ville signa dig?

Fantastiskt! Nu får vi se vad som händer. Jag är independent så när BMG ville signa mig kändes det otroligt. Jag är lyckligt lottad!

Att du är signad till ett stort bolag gör det att du känner en stor press på att leverera?

Det finns alltid en press att man ska ge dem sitt bästa då de satsar sina pengar, tid och tror på en som artist. Man vill inte göra dem besvikna. Men även om det sätter press på mig så får det mig också att stå på tårna. Det får mig att jobba hårdare för att visa för dem att de har satsat rätt.

Angående din singel ”1 Day 2 Nights”, var det två hårda nätter?

(skratt) Det är en väldigt dansant club låt. När lockdown blev upphävt så blev det några hårda nätter. Videon till den låten är en av mina favoritvideos.

När du skriver dina låtar, börjar du skriva text eller kommer melodierna först?

Det är melodierna. Jag älskar melodier och när jag lyssnar på musik bryr jag mig emellanåt inte så mycket om texterna utan koncentrerar mig på produktionen och melodierna. När jag befinner mig i studion spelar jag in melodierna, lyssnar på ackorden och skriver sen texterna efteråt. Jag försöker få texten att passa ihop med melodin. Men skriver du tillsammans med andra så det är alltid olika beroende på vilka du skriver ihop med och vilka producenter du anlitar för de jobbar på olika sätt. Då får man anpassa sig.

Gör du det mesta på sångerna själv eller är det oftast samarbeten?

Jag önskar att jag skulle kunna producera dem, men nu så skriver och sjunger jag bara in dem. Med det sagt så är det så att jag och producenten kan bolla idéer med varandra. Önskar innerligt att jag skulle kunna producera mina egna låtar, men det kan jag tyvärr inte. Det ligger som nästa grej på min lista över saker jag ska lära mig.

Har du musikaliska gener från din familj?

Nej, de flesta av dem är tondöva. Min far och mor kan definitivt inte sjunga. Min morfar brukade sjunga och han kan spela gitarr och piano. Han har öra för musik. Så jag har allt det musikaliska från honom för ingen annan i familjen varken sjunger eller spelar något instrument. Min mor kan ibland komma med råd om hur hon tycker mina låtar ska vara, men då säger jag till henne att hon är ingen sångerska och att det räcker gott med att hon bara är min mor. (skratt)

Innan du väljer vilken som ska bli din nästa singel, har du då skrivit många låtar som du väljer emellan?

Jag har så många skrivna låtar nu och det är alltid svårt att välja ut en för man funderar på många olika saker i samband med ett singelsläpp. Så det handlar inte om vilken låt jag gillar mest utan mer om vilken låt radiostationerna och streamingtjänsterna gillar mest. Ibland tar det strategiska tänkandet bort lite av det som är kul med att göra musik. Men jag har mycket musik på lager vilket gör det svårt att välja ut singlarna. Det är lite av ett champagneproblem, vilket betyder att jag är lyckligt lottad.

När du ska äntra scenen är du då nervös?

Varje gång. Innan jag kommer ut på scenen blir jag väldigt, väldigt nervös, men efter första textraden så känns det bra. Lite som en ritual innan jag går upp på scen så lyssnar jag på lugn musik, chillar lite för mig själv, sen är jag nervös hela sträckan fram till första textraden. Sen släpper nervositeten. Och jag älskar den adrenalinkicken!

Gjorde du några framträdanden under dina skolår?

Nej. När jag var väldigt ung så hade jag självförtroende och var den som gick före i olika skolaktiviteter och ville synas. Sen när jag blev lite äldre, runt tolv år, ville jag inte göra något framför andra personer. Ville inte att andra skulle få veta att jag sjöng så jag höll det borta från mitt liv i skolan. Vilket var svårt då jag började lägga ut saker på nätet där andra kunde se det. Skulle jag ge något råd till mitt yngre jag idag skulle jag säga: gör framträdanden och passa på att sjung. Då var jag för rädd för att framträda, men nu omfamnar jag det. Det är en del av mitt liv.

Vilka är dina egna favoritartister?

Olivia Rodrigo gör fantastisk musik.

Du kommer inte sjunga en duett med henne?

Det är en önskedröm. Kanske nån gång.

Du gillar att dansa. Har du nån dansutbildning?

Verkligen. Jag dansar mycket i mina musikvideor för att jag gillar det. Men jag har ingen dansutbildning, var aldrig i nån dansskola när jag var yngre. Då jag gillar att dansa så kommer det mer som något naturligt för mig. Jag var med i Let´s Dance UK och det lärde mig disciplin och jag plockade upp saker därifrån. Det var många olika dansstilar, många som jag aldrig sett innan. Det var en tufft och lärorik erfarenhet.

Kan det tänkas att du kommer och gästar Sverige framöver?

Jag hoppas det för jag gillar Sverige och även kylan som ni har på vintern.

Har du något turnéminne du kan dela med oss?

När jag kom till Sverige så snöade det och var så kallt. Jag gick ut från hotellet och skulle göra en snygg entré när jag istället halkade omkull framför mina fans. Det minns jag. (skratt) Men minns även att maten var god, hett kaffe och allt kändes pittoreskt och det var väldigt fint. Och därför vill jag besöka Sverige igen.

Är det något du vill hälsa dina svenska fans?

Stay safe! Jag önskar se er när jag kommer tillbaka till Sverige. I love you!