Royal Republic spelar på Climate Live och Royal Rock Fest

Reklam

Royal Republic från Malmö är en av Sveriges största rockexporter. Med sina träffsäkra låtar, energiska scenframträdanden och färgstarka personligheter har Royal Republic byggt upp en stor livepublik internationellt. I höst och vinter spelar kvartetten äntligen på hemmaplan. Den 16 oktober medverkar de som enda rockband på den svenska upplagan av Climate Live.

Climate Live är en global rörelse där musik används för att uppmärksamma klimatkrisen. Nu på lördag kommer konserter i över 40 länder att genomföras världen över. I Sverige äger spelningen rum i Kungsträdgården i Stockholm. Förutom Royal Republic, så uppträder bland annat artister som First Aid Kit, Lars Winnerbäck och Viktor Leksell. Klimataktivister från hela världen kommer att samlas, en av de som talar är Greta Thunberg.

Royal Republic är även aktuella med ny musik – den 29 oktober släpper bandet singeln ”Back From The Dead” från den kommande fullängdaren. I december spelar de dessutom på Royal Rock Fest tillsammans med band som The Hives, The Hellacopters och Graveyard. Royal Rock Fest går av stapeln den 17 december på Avicii Arena i Stockholm och även den 18 december på Göransson Arena i Sandviken.