Crimer känner att nagelkonsten artistiskt håller ihop hans musik

Reklam

Crimer startade karriären med sitt debutalbum ”Leave Me Baby” på andra plats på de schweiziska listorna och 2018 utsågs han till ”Bästa talang” vid Swiss Music Awards. Inför sitt kommande album ”Fake Nails” (som kommer 15 oktober) har vi fått en liten pratstund med detta stjärnskott.

Vad är historien bakom ditt artistnamn?

Jag brukade framträda under  pseudonymen BATMAN tills jag fick ett juridiskt påpekande från DC Comics som sa att jag inte kan använda det namnet längre, så uppenbarligen var jag tvungen att komma med ett nytt namn.  Det är superdumt att använda ett upptaget namn när det gäller att få människor att hitta dig på Google etc. Så jag tog en lista med coola bandnamn som jag hade klurat på ett tag och slumpmässigt lade jag till bokstäver till några av  namnen  jag hittade där. Jag satte bokstaven R efter ordet CRIME, och jag blev genast kär i det. Det är kort och mystiskt. Jag gillar det verkligen och det passar min musik.

Var kommer inspirationen till dina texter ifrån?

Min vardag. Jag lägger in många personliga berättelser i min musik. Min första låt som någonsin släppts som CRIMER är ett spår som heter ”Brotherlove” och det handlar om den oändliga kärleken jag delar för mina två bröder. Och ”Church” handlar till exempel om att ha den där personen i ditt liv som alltid lyssnar och låter dig bikta dig och under tiden gör du samma sak för den  personen.  Det är det svåraste att vara en annan persons präst och ibland vill man bara slå igen kyrkdörrarna och aldrig öppna dem igen förrän man har något att bekänna.

Är du uppvuxen i en musikalisk familj?

Nej inte alls. Jag är faktiskt den enda musikern när jag tittar på mitt släktträd. Men det finns många slaktare och bankirer i släkten, vilket är ganska typiskt för schweiziska familjer. Åh vänta, jag har faktiskt en kusin som håller på med bra raggaeton -musik. Han är lite yngre än jag.

Ditt album har titeln ”Fake Nails”, vad ligger bakom den titeln?

Förra året var jag så sjukt uttråkad att jag började med nagelkonst. Jag såg ett inlägg av en kvinnlig musiker som hade de coolaste flame nails jag någonsin sett. Jag fick kontakt med dem som gjort dem åt henne och jag bokade mitt första nageljobb. Och jag blev kär i det. Det är en så cool modeaccessoar. Och när vi började arbeta med videorna för albumet tänkte jag alltid på vilken nail art som skulle passa för låten. Jag hade långa gyllene i I Want You To Know eller ännu längre i Home Alone, men de var blåa och röda med en massa små falska juveler. Så jag kände plötsligt att nagelkonsten artistiskt håller ihop min musik och jag bestämde mig för att kalla albumet Fake Nails. Jag kommer att ha premiär för albumet  i en nagelsalong och fans kan fixa naglarna under tiden. Något bra både för öronen och händerna. Jag är så exalterad över det.

Vilka artister har inspirerat dig?

Två av mina största influenser var faktiskt Linkin Park och The Rasmus. Jag var så kär i de två. Speciellt killarna från Finland. Jag kommer ihåg när jag dagligen lyssnade på The Rasmus på min gula discman  när jag var på väg till skolan. Där kunde jag för första gången höra vissa ljudelement inuti en låt. Plötsligt kunde jag säga att jag gillade ett visst gitarriff. Lite senare kom Hurts. Jag älskade allt med dem, musiken, stilen, känslorna. Men också mycket 80 -talsmusik som alltid var runt mig och som mina föräldrar ofta spelade i bilen. Det var Rick Astley, Pointer Sister eller Genesis till stor del.

Om du hade chansen att göra en duett med någon artist, död eller levande, vem skulle du valt att göra det med?

Valet skulle hamna på en akt från Schweiz som heter Vendredi Sur Mer. Jag är ett stort fan och jag tycker att hon är den absolut största talang vi har här. Hon sjunger på franska, gör en massa riktigt pratsamma inslag blandat med den vackraste syntfanfaren. Jag kontaktade henne faktiskt för en duett idag och det skulle det bli av vore det en dröm som gick i uppfyllelse. Kanske måste jag skicka henne den här intervjun tillsammans med duettförfrågan så att hon får veta hur mycket jag brinner för detta.