Formex slår upp portarna

Reklam

Äntligen dags för höstens upplaga av Formex.
Temat för denna omgång är "Nordic Essence". Inspirationen kommer från vår natur och nära omgivning i Norden.
– Man ser en allt tydligare trend i inredningen av såväl kontor och offentliga miljöer som privata hem att inredningsdetaljerna får allt större betydelse och att de små objekten kommer i fokus. Helheten är viktig. Ett exempel på det är att några av Sveriges främsta arkitekter och formgivare i allt större omfattning tar steget från fasader och möbler till de små objekten, säger Christina Olsson, projektchef för Formex.
Detta kommer att synas i färg, material och former.

Färger:

Det är röda toner med inspiration av blekt och bränt tegel och patinerade faluröda fasader, neutraler som mörkt skiffer gråa stenar och ljus sand. Gröna toner hämtas från skogens mossor och lavar.

Material:

Traditionella material som näver och kork används i nya sammanhang. Vi ser läder, långhåriga skinn och textilier med mjuka taktila ytor för en varm och mysig känsla, liksom trärena ytor, tegel, sten och skiffer för en naturlig och lite rå look.

Former:

Naturens alla sinnliga sätt att skapa former och mönster går igen i produktformgivningen; som myrstackens brokiga stigar och bikupans geometriska grafiska mönster, droppen på daggkåpans blad som skapar den perfekta runda formen. Snökristallernas form inspirerar liksom bubblor i en naturkälla.

Design: Susanna Sivonen / Stockholmsmässan

I vanlig ordning kommer det att bjudas på en härlig blandning av inslag. Bland annat slöjd, arkitektonisk inspirationsutställning, mat, inredning och presenter. Vi kommer att försöka spegla vad som bjuds under de fyra dagar som mässan håller öppet.