I vimmlet på Formex

Reklam

I ett fullbelamrat Stockholmsmässan bland utställare och inköpare tar det ett tag innan man har hittat rätt i vimlet.
Det är närmare 900 utställare på en yta som utgörs av drygt 31 000kvm.
Det blir många intryck att sortera.
Formex har lagt beslag på hela härligheten och delat in sig i olika nischer.
Det finns inredning, leksaker, växter och mycket mer.

Kyuhyung Cho & Erik Olovsson.
Foto: Photocred / Stockholmsmässan

Vinnare av Formex Nova 2015

Motiveringen lyder: ”Kyuhyung Cho & Erik Olovsson utses till vinnare av Formex Nova 2015 för deras lekfulla samarbeten i kollektionerna Room, Sine och Numbers. Med sammansmältning av grafiska element och arkitektoniska volymer skapar formgivarna design präglad av kontraster mellan lätt/tungt, ordning/lek, 2- och 3-dimensionalitet och frammanar en känsla av motsatser i perfekt balans.”

-Att vinna Formex Nova betyder supermycket! Vi blev mycket glada när vi blev nominerade, och att vinna känns som en viktig punkt i vår utveckling som formgivare. Det är alltid kul och viktigt för ens självförtroende att få ett erkännande, speciellt från en sådan namnkunnig jury, säger Erik Olovsson och Kyuhyung Cho.

Vinnande bidrag.
Foto: Photocred / Stockholmsmässan

Foto: Elisabeth Edén / Stockholmsmässan

Konsthantverkscentrum– småskalig produktion med omtanke

Många av Konsthantverkscentrums anslutna medlemmar arbetar med småskalig produktion i egen regi. Det bidrar till ett mer resursmedvetet och hållbart samhälle.

– Värnandet om småskalighet, unika föremål och egna uttryck gör konsthantverket övertygande. Utställningen visar föremål som är gjorda med omsorg och eftertanke av konsthantverkare verksamma i Sverige, berättar Agnieszka Knap, projektledare Konsthantverkscentrum.

Detta var ett litet dagsplock av vad som hände under inledningen av mässan.
Vi återkommer med mer...