Vad väljer du bort i stressen?

Reklam

När man har ont om tid så får man prioritera vad man ska göra. Likaså tar man bort saker när man känner sig stressad. Att man då väljer bort städning kanske inte är så konstigt då det kan vara tråkigt även om man har mycket tid och ingen stress. Men sex?!

I en undersökning genomförd av IPSOS Norm på uppdrag av Life så var det en av de fem vanligaste saker som man valde bort.

Topplista: Det här prioriterar svenskarna bort under stressiga perioder
1. Sociala aktiviteter
2. Hushållssysslor
3. Träning
4. Sömn
5. Sex

Är det då kloka val som vi gör när det kommer till vilka aktiviteter som vi väljer bort? Så här svarar Jeanette Engdahl, hälsocoach på Life:

– Stress skapar ofta en obalans i livet. Många av aktiviteterna som vi väljer bort i stressiga perioder har stressreducerande effekter. Träning och sömn är båda viktiga för hälsan och håller oss pigga. Att prioritera bort dessa skapar en ond spiral där kroppen istället blir mer trött och stressad, något som bidrar till än mer stress.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i mars 2019 i form av en webbenkät. Totalt har 2 704 personer i Sverige mellan 18 och 100 år deltagit i undersökningen. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt med en signifikansnivå på 95 procent.